Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

New Era Tour i Aalborg

Populær
Updated
New Era Tour i Aalborg
New Era Tour i Aalborg
New Era Tour i Aalborg
New Era Tour i Aalborg
New Era Tour i Aalborg

Det var de lokale fra Essence, der klarede sig bedst på Studenterhuset. En aften fyldt med ungdommelig energi.

Dato
18-03-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
4

'New Era Tour' kalder 3rd Tsunami Agency pakken, der kommer landet rundt med tre unge bands. De tidligere vindere af Wacken Open Air Metal Battle, By The Patient, samt Scarred By Beauty og Essence. Fredag aften var de nået til Aalborg og Studenterhuset.

Essence, aktuelle med deres nye plade 'Lost in Violence' startede ballet kl. 21, og fyrede så deres musik af i en god halv time. Det første der slog mig, var gennemsnitsalderen på Studenterhuset denne aften. Som jeg stod der helt oppe ved scenekanten og spejdede udover menneskerne omkring mig, kunne jeg køligt konstatere, at jeg nok var cirka dobbelt så gammel som alle andre. Det er altså reelt, når de kalder det for 'New Era Tour'. Det er i sandhed den nye æra, der træder sine barnesko i disse dage. Både band- og publikumsmæssigt. Essence havde rigtig godt fat i det segment, og specielt da de annoncerede 'Blood Culture', som de har fået lavet en video til, eksploderede de unge mennesker foran scenen og headbangede sig gennem hele nummeret. Fantastisk energi.

Essence er ved at udvikle sig i den rigtige retning. Samspillet mellem Mark og Lasse på guitarerne fungerer rigtig godt, og der hvor de hiver ekstra stik hjem, er at de også er godt bestykket på både gryderne og bassen. Tobias' ferme spil på basguitaren har allerede gjort så stort indtryk, at publikum jubler når han sætter sig ned og laver solo sammen med Martin på trommerne.

Selvom det for Essence måske ikke længere er så sjovt at spille foran 150 mennesker i Aalborg, da de snart skal ud i Europa som support for nogle ret store navne, så leverede de alligevel et godt show. Det blev også til en ny sang i form af 'Arachnida', der måske finder sin vej ind på deres næste plade. En plade, der skal produceres af ingen ringere end Peter Tägtgren! Og i Aalborg viste de hvorfor han også har fået ørerne op for de danske metalsvende, der spiller thrash af den gamle skuffe, bare på en ny måde. Og lur mig om ikke deres kærester, der også var tilstede, efterhånden kan navne som "Kreator", "Sodom", "Slayer" osv., for Essence fortsætter den stil på fornem vis.

Samme ungdommelige energi og vildskab på scenen leverede By The Patient, der fulgte op med deres bud på hvordan dødsmetal skal spilles. Her var der også et godt tag i publikum, men det var som om gassen var gået lidt af ballonen efter Essence. Heldigvis har By The Patient så lige et ekstra gear at give af på den aggressive front, og så tvang de nærmest publikum til at fortsætte deres entusiasme oppe foran scenen.

Og de leverede også noget af deres nye materiale i form af 'Dehumanized', 'Deciphered', 'Luke 18-15-17', 'Degeneration Requiem' og den afsluttende 'Blood of Martyrs Shall Cover the Earth'. Og så synes jeg også, at de luftede et nyt nummer, der vist nok hedder 'Premonitions' eller noget i den stil. Ligesom hos det første band, så var også her guitarspillet i høj klasse og lyden på Studenterhuset lod de seksstrengede få god luft. Dejligt. Knap så meget variation i numrene som hos Essence, men alligevel en ganske god præstation fra de tidligere vindere af WOA Metal Battle.

Slutteligt skulle Scarred By Beauty så lukke ned for denne nye æras aften i Aalborg. Med Jonathan Albrechtsen i front blev deres ungdommelige variation af metalcore leveret med præcis den mængde energi og uregerlighed på scenen, som forventes af et band, der drager deres inspiration fra punk og hardcore og tilføjer det et strejf af metal. Det er nok det band, af de tre, der er sværest tilgængelig for publikum, da deres musik er utrolig kompleks.

Heldigvis lod det til, at en del publikummer allerede havde afkodet Scarred By Beautys musikalske opskrifter, og de rockede med i samme ungdommelige stil som til de to foregående bands. Her må man heller ikke undervurdere betydningen af, at man har en karismatisk frontmand. Jonathan har både stemmen og udtrykket, der kan tryllebinde publikum og få dem engageret i musikken. Det kvindelige islæt var i hvert fald ikke sene til at vise deres støtte til Scarred By Beauty, og det er bestemt en vigtig ingrediens i rock'n'roll-livsstilen.

Med både en smule moshpit og 'det er fredag aften i Aalborg' som afsluttende bemærkninger denne aften på Studenterhuset, fik Scarred By Beauty presset de sidste dråber af sved, energi og vildskab ud af de fremmødte. Opsummeret kan man trygt konstatere, at næste generation af dansk metal er sikret, både på og foran scenen. De tre bands her til aften har allerede hver deres debutplade på gaden, og de har alle fået pæne ord med på vejen. De leverer også alle tre på scenen, så 'New Era Tour' var bestemt turen til Studenterhuset værd.

Læs anmeldelse af Essences debutplade her

Læs anmeldelse af By The Patients debutplade her

Læs anmeldelse af Scarred By Beautys debutplade her