Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

The Big Four i Polen

Populær
Updated
The Big Four i Polen
The Big Four i Polen
The Big Four i Polen

Der blev skrevet historie i Warszawa onsdag. NRGMagazine.dk var tilstede i Polen og nu kan du vinde bio-billetter til livevisning af The Big Four.

Kunstner
Dato
16-06-2010
Genre
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
5

Da det blev annonceret at Metallica, Slayer, Megadeth og Anthrax ville gå på turné sammen var der ingen tvivl; det skulle jeg overvære! Tiden gik og det viste sig, at det kun ville blive til syv shows under Sonisphere-banneret hvor de fire store ville spille sammen. Alle sammen i Østeuropa. Datoer, billetter og logistik (fly) blev vejet op mod hinanden og ret hurtigt stod det klart, at den nemmeste ville være Warszawa. Læg dertil den historiske faktor, at det ville være den første nogensinde og beslutningen blev taget.

Onsdag morgen står jeg så i Aalborg lufthavn og skal til Kastrup. Den tidlige morgenflyver afgik som normalt. Intet specielt. Jeg lander og går til udenrigs og så begynder det at dimre. Ved gate B4 kan jeg godt se at jeg ikke er den eneste dansker, der har fået den geniale ide at tage til Polen onsdag d. 16. juni. En flok raske mænd er allerede i gang med dagens første six-pack. Jeg hilser og vi falder i snak. Det skal senere vise sig, at jeg løber ind i flere bekendtskaber gennem mange års koncertgang, og jeg vurderer derfor at der har været rigtig mange danskere til denne historiske begivenhed.

Vel ankommet til Warszawa og jeg tager en taxa direkte til Hotel Marriott, hvor jeg skal overnatte til torsdag. Stængerne bliver smidt op efter jeg er sluttet til mine to venner, der tog derned dagen før. Vi slapper af og som eftermiddagen nærmer sig begynder vi at rykke ud. Ind i en taxa og så starter festen for alvor. Trafikken er tæt. Det er almindelig myldretid og læg dertil de mange, der skal ud på det nedlagte militærlufthavnsområde. Kaos.

Vi når derfor først ud på området og gennem sikkerhedstjek og billetkontrol da Anthrax er i gang med deres sidste numre. Det vil derfor være uretfærdigt hvis jeg skulle fælde en informeret dom over Anthrax anno 2010 med Joey Belladonna tilbage som forsanger. Vurderet ud fra de mange klapsalver og brølet under deres sidste sang, var det dog ikke nogen katastrofe. Anthrax' setliste var som følger:

01. Caught in a Mosh
02. Got the Time (Joe Jackson cover)
03. Indians
04. Heaven and Hell (Black Sabbath cover)
05. Antisocial (Trust cover)
06. Madhouse
07. Only
08. Efilnikufesin (N.F.L.)
09. I Am The Law

Derefter var det tid til Megadeth. Læs anmeldelsen af dem HER!

Så kom mægtige Slayer. Læs anmeldelsen af dem HER!

Til sidst skulle Metallica lukke og slukke. Læs anmeldelsen af dem HER!

Alt i alt var det en kæmpe fest. Alt mellem 81.000 og over 100.000 tilskuere er tal, der svirrer i medierne. Jeg har i hvert fald aldrig set noget så stort. Pladsen var enorm og fik både Wackens festivalplads og pladsen foran Orange scene på Roskilde til at ligne tarvelige frimærker i en kolonibaghave. Havde de fyldt den græsplæne op kunne der snildt have stået over 300.000. Men så havde de bagerste også haft over to kilometer op til scenen. Det var kæmpestort.

Og i Polen er mange ting billige. Som en bekendt sagde til mig i shuttlebussen i lufthavnen dagen efter: "Det var jo umuligt at få lov til at bruge penge. Jeg bestilte seks fadøl ude på pladsen og kom kun af med 60 kroner. Så er det jo ikke nemt."

For mad og drikke var billigt på pladsen. Seks fadøl til en stor dansk koncert ville have kostet 250 kroner.  Så der var grobund for en fest. Og det fik dem på pladsen også. Desværre blev det ikke så magisk som jeg havde håbet på. Hverken Megadeth eller Slayer nævnte begivenheden med ét eneste ord. Det var først da James Hetfield flere gange talte om det og de andre bands, at der ligesom kom fokus på "Big Four". Før det havde det "bare" været en række bands, der spillede i forlængelse af hinanden.

Min barnlige drøm om at Metallica ville hive Dave Mustaine op på scenen under 'The Four Horsemen' gik næsten i opfyldelse eftersom Metallica rent faktisk spillede sangen. Men Dave kom ikke op. Kirk og James var heller ikke på scenen og flankere Kerry King under 'War Ensemble'. Så der manglede lige den snert af magi, der kunne have gjort det helt fantastisk. Det var der ikke, men der var stensikre præstationer fra de fremmødte og en rigtig god lyd, godt vejr, god atmosfære og derfor var kulissen som den skulle være og indholdet ligeså. Det sidste tryllestøv kan man håbe de finder i løbet af de næste shows. Og så får de den sidste karakter, der sender dem ud i det helt usædvanlige. Indtil da nøjes vi med fem af fem mulige, for det var rigtig godt.

Ellers forbliver det den forjættede drøm. Og at den forbliver uforløst kan man så selv vurdere som værende godt eller skidt.

Du har i hvert fald muligheden for at se om der skulle ske noget magisk d. 22. juni, når "Big Four" gæster Bulgarien. Læs mere om hvordan HER!

Menu