Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA '17 – Mandag-torsdag

Updated
WOA '17 – Mandag-torsdag

Mens mange festivalgængere tidligst havde planer om at ankomme til Wacken Open Air 2017 om tirsdagen, agerede en enkelt udsendt morgenfrisk og drog mod festivalen mandag morgen. Efter tre opvarmningsdage stod den på god musik torsdag, herunder Aborted og Nile i Bullhead City.

Spillested
Dato
03-08-2017
Koncertarrangør

Efter at have ventet i en gammel, nedbrudt astrovan i Kolding i omkring to timer og efterfølgende have modtaget et økonomisk slag i ansigtet i Fleggaard kunne jeg endelig slå pløkker ned i den let våde jord i The Holy Land kl. 02 mandag nat. For nogen lyder det måske, som om det er tidligt at ankomme for at få en god plads, men det er du ikke nødvendigvis garanteret. Således slog jeg camp op i J og gled det meste af festivalen ned til koncertområdet, når det var nødvendigt. 

Dagen efter stod morgenmaden på toast med ost, ligesom frokosten kom til at gøre det resten af festivalen. Heldigvis gik tiden stærkt, og allerede onsdag åbnede Wacken op for Bullhead City og Wackinger Village, hvor der både var god musik og god mad. Nuvel, andre foretrak at blive i deres lejr til et godt mix af Slayer, Daiquiris og Vengaboys, mens et lident fåtal foretrak at bruge dagen på at erhverve sig et pressearmbånd.

Torsdag åbenbarede varmen sig dog for alvor, og den slog til tider over i spontan regn. Heldigvis kunne man i løbet af dagen opsøge mange telte, hvor man kunne få fornyet varme i kroppen eller bare bosætte sig i et af dem, indtil regnen stoppede. Mens belgiske Aborted imponerede med deres gennemførte dødsmetalseancer, kunne man senere i samme telt også støde på black metallerne fra Batushka, der dog ikke helt gentog succesen fra COPENHELL. Fandt man Batushkas black for nymodens, behøvede man ikke vente længe for at opleve det norske kultband Mayhem og hele deres opførelse af det berygtede album 'De Mysteriis Dom Sathanas'. 

Senere i selvsamme telt rejste den mægtige farao Nile sig med den nye sanger og guitarist Brian Kingsland ved roret, og han blev straks godkendt af skribenten, der også bemærkede hans færdigheder på guitaren. 

Det var dog svært for begge udsendte skribenter at finde de positive gloser frem, da danske Volbeat spillede på en af Wackens hovedscener, Faster. Ingen var synderligt imponerede af det tilsyneladende lidt for rutinerede band, der hverken var mentalt tilstede eller foregav, at de nød at være der. Den ene kunne heldigvis tillade sig at snige sig tilbage til sin lejr og genopdage glæderne ved festivalen. Således blev torsdag snart fredag, og her var der flere ting at se frem til, blandt andet den famøse Marilyn Manson, der på mange måder kom til at overraske den udsendte anmelder. 

Læs hele anmeldelsen af Aborted her

Læs hele anmeldelsen af Batushka her 

Læs hele anmeldelsen af Mayhem her

Læs hele anmeldelsen af Nile her

Læs hele anmeldelsen af Volbeat her