Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Halloween

Updated
scary-jackolantern

Årets hæsligste højtid er over os. Devilution assisterer med soundtracket.

Forfatter

Ok, boils and ghouls, det er årets mest uhyggelige aften, du er trukket i den sorte pyjamas og mor har malet dig som et skelet i ansigtet. Du er klar til at skræmme livet af nabolaget, hvad enten du skal ud og kapre snolder, eller om du skal skræmme livet af dem, der kommer for at hugge dine dyrt indkøbte græskarslikpinde.
Men du mangler noget. Du mangler musikken.
Frygt ej! … eller, frygt en del, for Devilution strikker din halloweenplayliste sammen, lige her.

1. Type O Negative – All Hallow’s EveKampen er hård, når det kommer til Type O Negative og sange om halloween. Den dag kunne de nemlig smaddergodt lide. Man kunne have gået med ‘Halloween in Heaven’, men ærligt talt, hvem gider sætte ‘Dead Again’ på? Man kunne også have nappet ‘Black No. 1’, hvor hovedpersonen har det halloween hver dag, men den er lidt overgjort, så vi er hoppet med hovedet først direkte i den mest deprimerende plade de lavede, og der finder vi den vidunderlige ‘All Hallow’s Eve’, Pointen er jo netop, at det skal være skideuhyggeligt når de små ringer på døren, og det er denne dødssataniske kærlighedshymne i den grad.

2. Green Lung – Graveyard SunDrønende direkte ind fra sidelinjen finder vi engelske Green Lung, der med en fremragende sang – igen om en død kvinde, et meget populært motiv denne højtid – banker ind i denne top 5, med den måske mest passende musikvideo. En yderst britisk udgave af Piet van Deurs tager os på rundtur i den 200 år gamle Highgate kirkegård inden han forføres og fortæres med ordene “a little death never hurt anyone”. Og det er jo ikke helt løgn.

3. Acid Witch – October 31stLidt mindre alvorligt bliver det hos michiganeserne Acid Witch, der har drukket dybt af heksekedlen på ‘Witchtanic Hellucinations’.
Her er der masser af ballade og ikke så meget slik – med mindre man altså er en af de levende døde, og gnaver igennem på en ulyksalig bondemands lårben. Så er det en god aften.

4. Sunn O))) - Hell-O)))-WeenDer var engang, hvor Sunn O))) ikke blot sprøjtede albums ud og lød mere og mere på samme måde hver gang, men derimod lavede noget nyt og banebrydende hver gang. Efter den højst besynderlige White1, med dens rablende poesi over de faretruende toner, fulgte White2, der indledte med et af de mest skumle og skurrende tracks Sunn O))) nogensinde har lavet. Og det handler jo naturligvis om allehelgensaften.

5. Old Nick - Blood Blood Blood Blood Blood!!!Hvis halloween var et computerspil, var det Castlevania, og hvis Castlevania var et band, var det Old Nick. Der er masser af vampyrstemning og vampyrer er også rimelig meget halloween, så kombinationen af dungeon synth og black metal er lige i øjet.
Nu er du klar til halloween — børnegråd og hekselatter kommer til at runge ud over dit villakvarter og der er ikke andet tilbage for os at gøre, end at flyve ud i natten.