Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5: Åh Abe

Populær
Updated
Top 5: Åh Abe

I år faldt det kinesiske nytår mandag d. 8 februar, hvor kineserne sagde farvel til gedens år og påbegyndte abens år. Vi har fundet noget passende underlægningsmusik frem i den anledning.

Ledelsen på Devilution ser gerne, at de travle skribenter til stadighed holder et knivskarpt fokus på at udvide læserkredsen. Og med 1,4 milliarder kinesere synes Kina at være et oplagt marked at satse på. Derfor – og i mangle af andre oplagte temaer – giver vi os i denne uge i kast med at præsentere en top 5 over sange, der på den ene eller anden måde inddrager de søde og skønne primater – aber.

En eller anden kværulant blandt Devilutions trofaste læsere kunne i den forbindelse måske anføre, at metalgenren når alt kommer til alt er mere fortrolig med geder, som var sidste års ”Kina-dyr”, men det vender vi så eventuelt tilbage til i 2027.

Lad os derfor nu kaste nogle aber i spil. Vi tager dem i vilkårlig rækkefølge:

1. Foo Fighters – Monkey Wrench

Den gamle gryderører i Nirvana, Dave Grohl, har haft et ikke helt sløset øjeblik med denne sang. Vi sender den resolut afsted til kommende kinesiske læsere.2. White Zombie – Crease Paint and Monkey Brain

Man kan måske tvivle et ganske kort øjeblik på, om White Zombie er noget for kineserne. Men mon alligevel ikke det går, på trods af det efter asiatiske forhold formelt ukorrekte og ikke inkluderende farvevalg i bandets navn?3. Pain – Monkey Business

De svenske projektmagere i Pain ryster rimelig rap aberøv i ’Monkey Business’, der et udskrab fra kollektivets 6. albumudspil ’Cynic Paradise’ fra 2008.4. Coal Chamber – Shock the Monkey

Coal Chamber vinder nok ikke mange konkurrencer om at være verdens mest indflydelsesrige metalband gennem tiderne. Men med ’Shock the Monkey’ får bandet dog alligevel i 3½ minut sat foden solidt ned i abegrotten. Men der er naturligvis også god hjælp fra Mr. Osbourne.5. Mother Love Bone – Half Ass Monkey

Sidst, men aldeles ikke mindst, hiver vi gode gamle Mother Love Bone frem af kineserhatten. Med ’Half Ass Monkey’ fik Andrew Wood vist, hvor stor en stjerne han kunne og ville have været, hvis han ikke lige var gået hen at dø før udgivelse af bandets første fuldlængdealbum. ’Half Ass Monkey’ er gravet frem fra forløberen til debutalbummet, ep’en ’Shine’ fra 1989.Ja, ja – og hvorfor har vi så ikke medtaget Aerosmith med ’Monkey on My Back’ eller Skid Row med ’Monkey Business’ eller…., vil nogle nok spørge om. Det har vi så ikke, fordi ovennævnte sange bare er bedre og sjovere.

MEN vi har da en lille bobler. Det er ikke hver gang, det svenske antikverede pop ikon Abba er med i Devilutions opdateringer. Måske er det mere præcist at skrive, at det ER hver gang, at Abba IKKE er med i opdateringerne. Men så lad denne indgang til ”Abens År” være undtagelsen.

Bobler – Abba – King Kong Song

Med denne lille glamperle kom Abba det tætteste på et hard rocking glam rock nummer i stil med The Sweet, Mud, Suzi Quatro og Slade i karrieren. Efter sigende kan de to komponister i Abba – Björn Ulvaeus og Benny Andersson – ikke døje dette ”store værk”, hvorfor der heller ikke findes en officiel video eller koncertoptagelse med sangen.
Men Devilution trækker den frem af glemslen - Så lad aben danse!

 

Menu