Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Efterårets shows

Updated
baest 2021 turne
amf 2021
ktdf corona 2021
ryh 2021
grindcore family

Restriktionerne lempes, og vi må stå op til kulturelle arrangementer igen. Her er fem nedslag i efterårets kalender for koncerter og festivaler.

Kunstner
Titel
Katla + Vola + Konkhra + Illdisposed + Mercenary m.fl.

Med en overvældende tilslutning til vaccinerne mod covid-19 her i Danmark ser det ud til, at det værste er overstået. Restriktionerne fjernes i takt med, at en større og større andel af befolkningen har ladet sig vaccinere eller overstået sygdommen. Allerede her pr. 1. september lempes der på kravet om coronapas ved indendørs arrangementer med op mod 500 siddende tilskuere. For indendørs arrangementer med 500 eller flere tilskuere bortfalder kravet om coronapas pr. 1. oktober 2021. Det betyder, at de mellemstore og store spillesteder kan begynde at planlægge mere end blot lokale og nationale bands. 

Vi tager her fem forslag til, hvad du kan bruge din tid på i efteråret. Mulighederne for at genstarte livemusikken er til stede, og publikum er den altafgørende faktor for, om det sker. Hermed vores anbefalinger:

1. Baest og Katla på turné i Danmark – weekender resten af 2021
Vores alle sammens Baest er på turné. De har lige sparket rundturen i gang i Albertslund og Roskilde. Vi var på pletten til det første show, som du kan læse vores anmeldelse af her. Med sig har de Katla. Et spændende band, der ligeledes er på vej frem. Baest og Katla spiller ikke længere på de små spillesteder. Hvem ved, hvor det ender? Og tør du lade være med at springe på vognen nu?

2. Aalborg Metal Festival – d. 5. og 6. november 2021
Danmarks ældste metalfestival. Studenterhuset i centrum af Aalborg har alle årene dannet rammerne om Aalborg Metal Festival og gør det igen i 2021. I år er det kun danske bands, og der er et godt mix af nyt og gammelt. Der er koryfæerne i dansk dødsmetal: Illdisposed og Konkhra. Der er også ny musik i form af Vola, Gabestok, Afsky, Timechild, Undergang og Bloodgutter. Samt en masse andet såsom de lokale helte i Mercenary og Ferocity. Dawn Of Demise, Møl, Solbrud, Withering Surface, Cabal og Sansera runder programmet af. Der er noget for enhver smag!

3. Kill-Town Death Fest – Corona Edition d. 2., 3. og 4. september 2021
Allerede denne weekend er der dødsfest i Pumpehuset: Kill-Town Death Fest er klar med undergrunden, og torsdagens åbning i Byhaven er såmænd gratis og har Strychnos og Bastard Grave på programmet. Derefter er der faktisk internationale bands på programmet, og særligt Finland er vel repræsenteret i fredagens program med både Demilich, Concrete Winds og Ghastly. Lørdag er der også lidt finsk i form af Krypts, mens britiske Grave Miasma headliner. Derudover er der en masse spændende dansk såsom Tardus Mortem, Septage og Chaotian for blot at nævne tre. Er du til dødsmetal, så er Pumpehuset i København stedet for dig denne weekend.

4. Raise Your Horns – d. 10. og 11. september 2021
Når du er færdig med at puste ud efter en weekend i Pumpehuset er det med at kigge østpå til solskinsøen Bornholm. I Rønne er der Raise Your Horns, og de har blandt andet førnævnte Baest som et af trækplastrene. Derudover også And Oceans, Lotan, Chronicle, Tungsten og mange flere. Bornholmerne er ved at have etableret festivalen, der blev startet i 2018.

5. The Grindcore Family Weekend – d. 2. og 3. oktober 2021
Er man mere til det uregerlige, så er Ungdomshuset på Dortheavej 61 i København NV klar med festen til dig i oktober måned. Svenske Brainwasher og polske Unborn Suffer er sammen med svenske Grid og franske Doomsisters hovednavnene, der også tæller danske Vomit Angel, Nervegas, Decorticate og mange flere. Festivalen er en udskydelse fra 2020, så her er der for alvor tale om at få indhentet det forsømte fra den tid, hvor vi måtte blive hjemme og undvære livemusikken.

Nu er det tid til at indhente den tid. Dette er blot fem nedslag, der gerne skulle give læserne inspiration til, hvad tid og tegnebog skal bruges til i efteråret. Der er faktisk ret mange andre koncerter og festivaler de næste måneder, så følg med i vores ugentlige opdatering, hvor vi giver dig overblikket over, hvilke koncerter, der rammer nær (eller langt fra) dig. Vi kan kun opfordre til at støtte op om stort og småt. Det er nu, vi skal have sparket livemusikken i gang igen!