Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5: Fænomenet Nickelback

Populær
Updated
nickelbackmeme7-1

I sidste uge fortsatte Devin Townsend sin skamros af Nickelbacks forsanger Chad Kroeger. Den havde de færreste vel set komme. I anledning har vi samlet en række underfundige episoder signeret det forhadte canadiske band.

Kunstner
Dato
11-02-2019
Genre

Hvis man ikke helt har nået trueness-niveauet, hvor man kan svine Metallica, så er der jo altid Volbeat og lidt længere nede Nickelback. Egentlig dukkede det canadiske band frem i post-grunge-bølgen, der forvoldte så mange musikalske ubehageligheder, at det stadig gør ondt at tænke på.

I dag er de vel et tungt rockband, der skriver popmelodier, ofte med en lettere metallisk kant, men samtidig er de vel nok det mest kiksede kort, man kan trække som metaller. Og da Devin Townsend gjorde det for nylig, blev han lagt for had af utallige fans. Tal om at overreagere. Den gamle Strapping Young Lad-herre er endog blevet så gode venner med landsmanden Chad Kroeger, at han, Nickelbacks forsanger, medvirker på Townsends kommende soloalbum. I den anledning har vi kigget nærmere på fænomenet Nickelback og trukket nogle sære facts og underlige øjeblikke frem.

1. Nickelback elskes af Devin Townsend
Som skeptiker kunne man tolke Devin Townsends kærlighedserklæring til Chad Kroeger som et promotionstunt, men det virker nu ret alvorligt, når man læser Townsends tweets. Kroeger medvirker sågar på et tungt metallisk nummer på Townsends kommende soloalbum. Det bliver man vel næsten nødt til at høre.

2. Nickelbacks bassist vil lave et Slayer-coveralbum
Når han ikke sælger sit hus på Hawaii, så drømmer Nickelbacks bassist og bror til Chad, Mike Kroeger, om at indspille et Slayer-coveralbum. Det bliver det nok ikke til, hvis man tog ham på ordet, men at Nickelback er "metalheads", kan de vel godt bilde os ind, selvom de ikke laver metal? Om ikke andet, så har de da hørt det sorte album:

3. Nickelsad But True
Jovist, billige point i det tyske, især på det, der i en årrække nærmest var Metallicas stamfestival i Europa, Rock Am Ring, men her beviser Nickelback da, at kan give uspændende, men trods alt kapable fortolkninger af ting, der er tungere end Staind. Det var tilbage i 2004.4. Nickelback stenes
I 2002 spillede Nickelback på en metalfestival i Portugal, hvor folk tog begrebet "rock" lidt for bogstaveligt. Flere publikummer kastede således sten efter bandet, der forlod scenen efter halvanden sang. " target="_blank" rel="noopener">Chad Kroeger udtalte senere, at han egentlig godt forstod folk, for hvis han var på metalfestival, så ville han heller ikke forvente at se et band som Nickelback. Er det det, man kalder klasse?5. Nickelback > Stone Sour?
Chad Kroeger startede lidt af en fest i sommeren 2017, da han til en svensk interviewer kaldte Stone Sour for Nickelback Lite. Han blev formentlig triggered af en øl for meget og af det faktum, at Corey Taylor tidligere har talt meget grimt om hans band. Taylor var da heller ikke længe om at starte en pinlig sandkassekamp, så ingen var i tvivl om, at han følte sig ramt, og at Kroeger – også i Taylors øjne – uden tvivl havde en pointe. Sammenligner man Nickelbacks albumforløber fra det år (se nedenfor) med " target="_blank" rel="noopener">Stone Sours ditto, så forstår man det egentlig godt.