Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Fem før festivalerne

Populær
Updated
Top 5 – Fem før festivalerne
Top 5 – Fem før festivalerne
Top 5 – Fem før festivalerne
Top 5 – Fem før festivalerne

I denne uges top 5 ser vi på fem plader, der udkommer, før sommerens festivaler rammer os i både ind- og udland.

Kunstner
Titel
+ Pyramaze + Life Of Agony + Danzig + Suffocation

Sommerens festivaler starter i midten af juni måned, hvor koncertlandskabet pludselig fyldes med vanlige kendinge som Copenhell, Sweden Rock, Roskilde Festival, Metal Magic og udenlandske som Bloodstock, Hellfest, Graspop, PartySan Open Air, Wacken Open Air, Download og Brutal Assault. For blot at nævne nogle af de mest populære destinationer både inden for og uden for landets grænser. For listen er jo uendelig lang. Heldigvis!

Inden da er der lige en håndfuld plader, der når at se dagens lys, som vi her på redaktionen ser frem til at få vores fedtede forårsgrønne fingre i, før festivalerne fjerner fokus fra fonogrammerne.

1. Solbrud – Vemod

Dansk black metal har fået en lysende, fuldstændig sort stjerne i Solbrud, der med forgængeren 'Jærtegn' gjorde stort indtyk på såvel anmeldere som fans. Der er derfor forventninger forud for 'Vemod'. Spændende at høre, hvor Solbrud har taget deres musik hen.

2. Pyramaze – Contingent

Endnu et dansk band, der ikke kun imponerer i den lille andedam, men som allerede har slået igennem i udlandet og måske endda er større på den anden side af grænsen. De er nu klar med deres femte fuldlængde med titlen 'Contingent', der udkommer 28. april 2017. I 2015 var vi begejstrede for udspillet 'Disciples of the Sun' og glæder os også til den nye, hvorfra denne nyligt udsendte musikvideo stammer:3. Life of Agony – A Place Where There's No More Pain

Life of Agony har haft en spændende og alsidig karriere, der har bragt dem vidt omkring og sågar set forsangeren gå fra mand til kvinde. Pladen bliver den første i 12 år, men heldigvis har de givet et par ganske udmærkede koncerter i Danmark for nylig. På Copenhell i 2015 og i Amager Bio sidste år. Nu kommer det nye materiale, og det bliver spændende at høre, hvordan de lyder efter så mange år uden at have været i studiet. Pladen udkommer 28. april 2017. Her er singlen 'World Gone Mad':4. Danzig – Black Laden Crown

For 10 år siden kunne de fleste, inklusive Den Sorte Elvis ham selv have forsvoret, at Danzig nogensinde skulle blive aktive igen. Men sørme om ikke 'Deth Red Sabaoth' udkom i 2010, og så var Glenn Danzig tilbage som både aktiv musiker i studiet og på scenekanterne. Den blev fulgt op af cover-albummet 'Skeletons' i 2015, og nu ser 'Black Laden Crown' så dagens lys 26. maj 2017, der bliver første plade med originalt materiale siden førnævnte 'Deth Red Sabaoth'. Sverige og Finland er p.t. det tætteste, Danzig kommer Danmark denne sommer.

5. Suffocation - … Of the Dark Light

Amerikansk dødsmetal går åbenbart aldrig af mode, og Suffocation bliver bare ved med at spytte musik ud. Selvom forsanger Frank Mullen sjældent er med på turné, så har han ikke noget problem med at gå i studiet med de andre i Suffocation, og den 9. juni 2017 smider de så '...Of the Dark Light' på gaden, der samtidig bliver deres ottende studiealbum. Der sidder unægtelig en del genrefans og glæder sig til juni måned, for forgængeren 'Pinnacle of Bedlam' scorede fuldt fortjent topkarakter, da vi anmeldte den. Kan de holde kadencen? Mens vi venter, kan vi nyde dette nummer fra pladen: