Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 fra en aldrende anmelder

Populær
Updated
Top 5 fra en aldrende anmelder

I sidste uges anmeldelse af Parkway Drive lod det til, at vor anmelder var ved at blive gammel og ikke helt forstod det unge hardcore-publikum.

Dato
10-05-2010

Selvom jeg ikke længere har langt hår eller i det hele taget ligner en typisk "metaller", så var der alligevel visse bemærkelsesværdige forskelle mellem publikum og mig, da Parkway Drive, Despised Icon m.fl. gav et brag af en mandagsopvisning. Advarsel: der generaliseres meget!

1. Tøjet


Et forår, man vil huske som værende ubehageligt koldt, og så tropper jeg op i det samme kluns, jeg havde på på jobbet, og ser at de unge er trukket i korte bukser og ditto sportstrøje. I betragtning af hvor varmt og fugtigt der blev, så blev det her 1-0 til "de unge".

2. Stretch-øreringene


Videre pænt har jeg nu aldrig fundet denne trend. Da jeg var knægt havde man bare en ørering, hvis man var en (påtaget?) sej fyr. Til koncerten her var der masser af denne slags kropskunst, der minder om noget fra rituelle stammefolk. Jeg er ikke så vild med de her stretch-ting - skidt pyt med fyrene, men man vil jo gerne kigge på pigerne, der også lod sig pryde med den slags. Dommeren er ganske uvildig: 1-1.

3. Tatoveringerne

Her er jeg den store taber, for tatoveringer er seje ligegyldigt hvad - både til hardcore og metal. Jeg har ingen tegninger af den art, så 2-1 til "de unge".

4. Den unge tøs ved sin side

Flere af de stretch-øreringe-befængte fyre havde en nydelig, sej chick ved sin side. Og pigerne så endda ud til at stornyde musikken. Da jeg var ung og gik til (primært) dødsmetalkoncerter, så var der meget få piger, og man skulle være heldig, hvis de ikke havde søm i ansigtet og tattoos op af halsen (meget grov generalisering, sorry!). Heldigvis har jeg selv en dejlig og pæn kæreste, men at få hende med til koncerterne og samtidig nyde musikken er vist et "long shot". 3-1 til "de unge".

5. Ørepropper

Man skal passe på sine ører, når musikken er høj. Lyt nu til ham den gamle, der altså ikke er din mor. Selv har jeg altid den slags med, men flere af de vilde i moshpitten var uden den slags "sikkerhedsudstyr". Dommeren er igen uvildig og vælger det kedelige og fornuftige til delsejr, selvom det ikke rokker ved resultatet.

Øv...jeg tabte. 3-2 til "de unge".

Nå, men tillykke med det. Og lov mig at give den ligeså meget gas fremover som til Parkway Drive-koncerten, for det var fandeme fedt at se og være en del af!