Top 5 - Kom sikkert tur/retur til Heavy Agger

Populær
Top 5 - Kom sikkert tur/retur til Heavy Agger

Ugens top 5 er din førstehjælpskasse fra en lille del af redaktionen i øst. Til ligemænd- og kvinder, der tænker på at drage til det nordvestlige Danmark i weekenden for at høre noget hegn.

Kunstner
Dato
30-04-2016

Selvfølgelig skal du afsted, det er ikke så meget det. Heavy Agger Metal Festival afholdes d. 6. og 7. maj, og du kan muligvis stadig nå at få plads på Æ' Tossebus, som kører direkte til døren. Herunder får du fem bud på, hvordan du undgår at panikke som typisk københavner, når du bevæger dig uden for enhver rimelig netværksdækning. Vi er jo for helvede næsten i Thisted!

1. Bliv bare væk fra verden
For det første, så drop bare den mobil alligevel. Du har jo taget din bedste makker-i-vest med. Såfrem han eller hun bliver væk, søg da først i baren, dernæst foran scenen eller omkring toiletterne (vi kan ikke på stående fod afvise, at det blot er huller i jorden, så medbring lommelygte for nærmere rekognoscering). Ellers vil 'midtbyen' være et godt sted at lede, især hvis der forefindes indkøbsmuligheder. Slutteligt er Daniels have et godt bud. Forklaring følger.

2. Nyd musikken
Hundredvis af kilometer væk fra S-togs-larm og aggressive due-bander er der kun én ting at tage sig til. Drop al kontakt med kæresten, der sidder og vræler derhjemme, glem alt om årsopgørelsen og mormors 80-årsfødselsdag, og vær tilstede. Illdisposed og Crocell er sikre vindere, men Heavy Agger giver også mulighed for nye oplevelser eller andre gode gensyn. For eksempel spiller Turbocharged op til dans med fuldt blæs på tempo og brølevokal, partybandet og Rock Nalle-coverbandet The Amandas, som består af vanvittige Orgel-Jens, Broder Bodega, Mågget og Koteletten blandt flere, progressive Defecto, Ronnie Ripper's Private War, Killing Ghandi, der deler trommeslager med Illdisposed og Myrkur, samt Helhorse og Witch Cross. Abbaths Motörhead-tributeband Bömbers lukker minifestivalen af lørdag aften, så der er rigelig variation at komme efter.

3. Drik!
Fredag er er "Happy Awwer" fra kl. 18-20 med Heavy Agger-øl til 10,- kr., og lørdag gentages succesen fra kl. 12-14. Når der ikke er glaj time, koster en bajer 20,- kr., og en guldøl 25,-. Av, siger vi bare.

4. Vær som B.S. Christiansen
Få styr på din soveplads, inden du går omkuld. Her er der rigelige muligheder. Prøv Agger Feriehuse, Danhostel, Agger Badehotel, Krig Vig Camping eller gør som Sandra Nissen, der på Heavy Aggers facebookside skriver, at hun blot slår et halvtag ud fra bilen og crasher derunder. Ellers stiller nabo-Daniel via samme side kvit og frit viste græsplæne til rådighed, hvor man kan slå sit telt op. Det er dælme mere end flinkt! 5. Kom ikke retur i en ambulance
Lad nu være med at være en nederen Københavnertype. De kender godt Slayer derovre, og så flot er den vest heller ikke. Det er dårlig stil generelt at slås, knalde foreningsmedlemmernes hhv. mænd eller koner eller at inhalere syntetiske stoffer, der gør dig aggressiv, bare fordi det er fredag.  Prøv bare at smile venligt,  såfremt du bliver tiltalt. "Skål" er en imødekommende velkomsthilsen, der signalerer, at du er en af dem og ikke kommer med ufred.

Heavy Agger Metal Festival afholdes i De Sorte Huse, Aalumvej 32, Agger, 7770 Vestervig. Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan man ruller i Agger, kan du jo tage med på stoddertur. Grundet weekendens særlige festivalomstændigheder anbefales det dog, at du bærer vest, inden du giver dig i kast med at imitere de indfødte. Held og lykke.