Top 5 – Ikke-metal vi glæder os til

lilnas

Nogle gange glæder vi os bare til at lytte til albums, der ikke er metal. Her er nogle af dem, der netop er udkommet eller udkommer i den nærmeste fremtid. 

Kunstner
Titel
Marissa Nadler + Grouper + Lil Nas X + Pond
1. Taylor Swift: 'Red (Taylor's version)' – I et oprør mod den måde måde rettigheder til plader handles frit mellem selskaber uden hensyntagen til kunsteren, har stjernen Taylor Swift valgt at genindspille de første seks, der lige nu ejes af et Disney-datterselskab. 'Red' er interessant, fordi den markerer hendes overgang fra country til popmusik, hvilket katapulterede hende ind på den internationale stjernehimmel. I lyset af de mørkere udgivelser 'Folklore' og 'Evermore' bliver det spændende at høre denne udgave af 'Red'.2. Marissa Nadler: 'The Path Of The Clouds' – Nadlers musik er blevet beskrevet som "havende rod i gammeldags country og folk, men iblandet elementer af avantgarde og black metal". Nadler optrådte også på Roadburn Festival i 2019.3. Grouper: 'Shade' – I grænselandet mellem psych folk og dreampop findes solokunstneren Grouper. Præget af enorme mængder fuzz og ambiente lydlandskaber er hendes arbejde absolut interessant. Tidligere har hun arbejdet sammen med navne som The Bug og Xiu Xiu og står langt fremme i den avantgardsistiske musikscene.4. 
Lil Nas X: 'Montero' – I sidste uge udkom det længe ventede 'Montero' af Lil Nas X. Det er næsten vildt at tænke på, at Lil Nas X faktisk kun indtil videre har udgivet en EP med kæmpehittet 'Old Town Road'. Siden er Nas sprunget ud som homoseksuel og har taget internettet med storm med memes, sindssyge videoer og provokerende optrædener. Du tror måske pladen mest er en gimmick, men singlerne har vist sig at kunne gå lidt længere på literen end det. Og så er Elton John med på pladen.

">

5. Pond: '9'  Du kender måske australske Tame Impala, men du kender muligvis ikke australske Pond. Det er egentlig ærgerligt, for Pond har rigtig meget af det TI blev store på, men samtidig også en masse andet. Hvis du mangler noget at drone hen til, mens du tænker på, at de er på vej mod sommer i Australien, så kan du se frem til Ponds næste album '9', der udkommer i oktober.