Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Jyden indtager RF'13

Populær
Updated
Top 5 - Jyden indtager RF'13

Sidst, den jyske anmelder var på Roskilde Festival, var i 2006. I år er der comeback, og her er fem ting, som jyden skal have med.

Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen

Normalt er det den sjællandske del af Devilution, der tager sig af Roskilde Festival, mens det er jyden, der tager sig af Aalborg Metal Festival, Royal Metal Fest, og hvad vi ellers har af arrangementer i hovedlandet. Roskilde Festival tog dog fusen på jyden i 11. time, da de annoncerede Metallica som hovednavn. Så blev det pludselig tid til at genoptage romancen med den største festival i Danmark. For han har skam været der før, den bondeknold. Minderne fra den historiske koncert i 2003 med netop Metallica står mejslet i erindringerne, ligesom fadæsen med Guns N' Roses i 2006 står lige så klart, bare med omvendt fortegn. Men faktisk er der aldrig blevet rådet bod på det makværk, som Axl Rose og lejesvendene begik mod Roskildes trofaste publikum. Netop pga. Metallica - og qua historikken med den dér koncert i '03 - så burde det være i år, at vi kunne få genoprettet forholdet mellem Roskilde Festival og jyden.

Når så han har fået halmen ud af træskoene, hængerøven justeret fra bondsk til hipster og vandrestøvlerne monteret med kampdygtige snørebånd, så er der her en top fem over de ting, der stør øverst på jydens to do-liste.

1. METALLICA
Intet over. Intet ved siden af. Thrash-kongerne fra San Francisco (og Gentofte/Hellerup) kan nærmest kun skuffe. Det bliver noget nær umuligt at overgå koncerten på Orange Scene i '03, eftersom den aften og den koncert i en periode på 10 år er gået hen og blevet næsten mytisk. Omvendt, den middelmådige præstation i Horsens i fjor gør, at de om ikke andet i hvert fald kan gøre det bedre, end sidst de gæstede Danmark.

2.  SLIPKNOT
24. maj 2010 var den dag, hvor man fandt Paul Gray død af en overdosis. Siden gik verden i stå for det store band fra Iowa. I en kort periode troede mange, at det var slut med Slipknot. Heldigvis genoptog de metieren i 2011 og har så småt fundet rytmen igen. Det bliver godt at gense Jordison, Taylor og resten af Slipknot.

3. HENRY ROLLINS - SPOKEN WORD
Rollins var veloplagt, morsom og skarp sidste år på Wacken, hvor vi nød hans anekdoter og samfundskritik med lige dele glimt i øjet og ramme alvor. Hans ord maner til eftertanke, og jeg ser frem til at skulle starte nogle lange dage med mange koncerter med lige at få hans besyv med fra Pavilion-scenen.

4. VOLBEAT
Af årsager, der bedst forbliver hemmelige, gik jeg glip af Volbeat på RF'06. Så nu må jeg hellere få set, hvordan de gør det på Orange Scene. Det bliver en god fredag aften, hvor der først skal nydes Devin Townsend Project på Odeon, hvorefter der går tysker-thrash i den på Arena med Kreator for så at slutte det hele af på Orange med Jon, Anders, Rob og Michael. Er det gennemtænkt, at jeg skal være klar igen lørdag kl. 13.00? Nææ ...

5. GENSYN MED L34 + DIVERSE CAMPS
I 2006 lavede jeg en sniger og overnattede i min lejlighed i Taastrup. Så sidst, jeg lå i telt på Roskilde, var i '03, og her 10 år senere må jeg så hellere lige gense L34 og se, hvilke tosser der i år indtager det sted, hvor mit trofaste telt stod dengang. Et telt, der om halvanden måned bliver rejst på Wacken Open Air for 10. år i træk. Derudover er der noget med en metalcamp, hvor der er et pentagram i træ og andet hejs, som nok også lige kræver et visit.

Derudover det løse i form af Anaal Nathrakh, Kevelertak, Hatebreed osv., osv. Det skal blive godt, skal det! 

Menu