Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Metallisk slankekur

Populær
Updated
Top 5 - Metallisk slankekur

Anders Nedergaard, der har en ph.d. i muskelbiologi, har lavet en slankekur til metalfolket. Han er på Copenhell med os hvert år og vil se sixpacks til sommer!

Devilution vil ikke stå tilbage for den linde strøm af helsetiltag, der strømmer ind over danskerne og deres dårlige samvittighed efter en jul og et nytår, hvor vi har væltet os i fedt, sukker og endnu mere fedt. Vi har derfor allieret os med Anders Nedergaard, der udover at have en ph.d. i muskelbiologi også er biokemiker, humanbiolog og vigtigst af alt: hører metal, så det sprøjter fra alle kropsåbninger. Som fast inventar på Copenhell (og Roskilde Festival) deler vi hvert år fadøl og røverhistorier med ham på Refshaleøen. Nu er tiden kommet til jer læsere. Hvis I som ægte metalfans vil i form, er her fem gode staldtips fra en fagperson, der til daglig arbejder med professionelle atleter inden for forskellige sportsgrene, der naturligvis også bruger metal som motivation, når der skal trænes.

Vi overlader her ordet til Anders:

Vægttab er generelt set umandigt og utroligt u-metal, men 20 kilos onepack mellem fuldskægget og kødspydet mindsker både udholdenheden i pitten og sandsynligheden for at komme til at dolke forsangerinderne i Butcher Babies. Her er der nogle korte råd til den mest metal måde at smide dunken på.

1. Løft jern

Det er mega metal og faktisk den motionsform, der er bedst til samtidig at reducere mængden af fedt og gro musklerne større. Muskler giver en helt anden slags pondus i pitten end en kæmpe onepack og giver en robusthed imod livets pinsler og zombier.

2. Spis mere protein

Udover at det er MÆDL at spise ting, der er slået ihjel, for at man kan spise det, så fører et højere proteinindtag faktisk som regel et vægttab med sig. Det er, fordi protein mætter mere per energienhed end gennemsnitskost, og det derfor ”stjæler” appetit fra resten af kosten. Derudover gør mere protein også, at man responderer på ovennævnte styrketræning. Men proteinet behøver ikke kun at stamme fra dyr, og der er nok også grund til at holde igen med at stege ting alt for hårdt og få alt for meget protein fra rødt kød (i modsætning til specielt fisk og fugl). Det er trods alt ikke særligt metal at have kræft i tarmen.

3. Spis flere grøntsager

Grøntsager er godt for utroligt mange ting og vil sørge for, at din mave og tarm kan lide dig (det er essentielt for gode festivaloplevelser, at de ikke tilbringes på toilettet). Derudover mætter de også mere, på samme måde som proteinerne. Jo flere grøntsager, jo bedre.

4. Spar på drikkeenergi

Nej, det betyder ikke, at du skal lade fadbanditterne stå, men at du skal fokusere din druk på udvalgte lejligheder. Så virker alkoholen også bedre. Win-win-løsning.

5. Mere fysisk aktivitet, særligt af den intense slags

5-10 minutter for max. spade er bedre for både kondition og vægttab end 30-60 minutter, hvor man dårligt nok er forpustet. Det er ikke vigtigt, om det er løb, bil-skubning, intens gruppesex med Slayer-groupies eller træ-kløvning. Det er forresten værd at bemærke, at metalnumre med respekt for sig selv generelt er under 2-3 minutter, så der er heller ikke brug for mere (”one is all you need”, som det siges)!