Top 5 – Metallica-merchandise, du har savnet!

Top 5 – Metallica-merchandise, du har savnet!

Metallica er her der og alle vegne, ja, nu er de endda snart i Danmark igen. Så er der nok en ny runde merchandise på vej. I den anledning har vi set lidt på fem indlysende typer Metallica-merch, som giganterne endnu ikke har forsøgt at slå mønt på.

Tick tick tick tick tick tick tock! Det er vigtigt at vide, hvornår klokken slår 10 minutter i Frantic. Normalt er det lige omkring The Small Hours, som man siger. Metallica har naturligvis lige, hvad du skal bruge. Intet skriger mere Metallica end et armbåndsur, med bandets diskografi som baggrund. Et must have for en die hard-fan. Men husk at købe mere end ét. Det må forventes, at uret løber tør for Battery på et tidspunkt, og hvem gider tage til en urmager? Det er so last year.

Måske er du ikke typen, der bruger tid i din dagligdag? Bare rolig: Good old ’tallica har rigeligt med andet ligegyldigt merch, som du kan bruge dine surt opsparede dollars på. Hvad med Lady Justice som bobblehead-figur – for det har du da manglet! ’…And Justice for All’ har trods alt jubilæum. Som rigtig fan køber du den naturligvis, for du er vel fan? RIGTIG FAN!? Eller du kan måske godt lide trommerne på ’St. Anger’!?

Du kan hurtigt købe dig fattig i lorte-Metallica-merch. Ja, du kan endda købe det helt officielt, uden at få det tilsendt fra den kinesiske ønskefond, hvor patches bliver lavet af børnearbejdere. Det føles sgu da helt rart! Do you like shitty merch? I can’t hear you! DO YOU LIKE SHITTY MERCH!? Metallica gives you shitty merch, baby! Du kan spendere mønt på merch hurtigere, end Metallica kan genbesøge Danmark på deres Hardwired-tour. Men selvom det bugner med lækkerheder som Monopoly-spil, Blackened-whiskey, King Nothing-skateboards og Orion-køletasker, har King Ulrich og resten af The Four Horsemen langt fra udtømt mulighederne. Her er fem gode ideer, som Metallica får kvit og frit. Sådan er vi bare her hos Devilution.

Burton-baggen
Når du først har råbt Carpe Diem Baby og fyret Fuel på din Hetfield-hotrod, Trujillo-taco-truck eller Ulrich-Toyota-Berlingo er det på tide at tænke på sikkerheden. To live is NOT to die. Nok skal landevejen nydes, så din lange heavy-manke flagrer i vinden, men det skal gøres forsvarligt. Her er det naturligt at introducere Burton-baggen. En airbag med Burtons ansigt på. Når den aktiveres, fyrer Burton direkte i ansigtet på dig og giver en hidsig tungeslasker, samtidigt med en lille snas af ’Escape’ spilles. At undgå døden bør trods alt fejres ved at headbange.

Det er en produkt-serie, der snildt kan udvides. Som alle ved, havde en Burton-bag ikke reddet Burton. Et alkometer til chaufføren havde nok hjulpet, men Hetfield-o-meteret, der råber YEEEEAAAHHHH, når du har dunket for meget guldøl og har Motorbreath, passer bare ikke ind i denne produkt-serie. I stedet kunne man passende lave en aftale med Hövding, der producerer de der smarte nakke-cykelhjelme. Som urene kan de udgives med illustrationer fra ’Tallicas katalog. ’Death Magnetic’ og ’Hardwired…To Self-Destruct’ virker oplagt, da illustrationen først ses, når man vælter, og alt i forvejen er noget lort.

Endelig er der selen. Burton-selen. Lige så kedeligt og uopfindsomt som bandets cover af ’Whiskey in the Jar’, men sandsynligvis den største life-saver.

Metallica-metronomen (trommeslager edition)
Ja, så er der da nogen, der i det mindste forsøger at følge rytmen. Den kan købes sammen med den dobbeltpedal, Ulrich med tiden har glemt, hvordan man bruger. *BA DUM TSS*.

Meditations-sessions med Kirk Hammet
Et utroligt nemt produkt. Hammet er glad for tre ting. At surfe, meditere og indspille riffs på sin telefon. Onde tunger vil sige, at han også er glad for permanentet hår, men det er ikke sandt. Den slags garn får man nu en gang, når lokkerne sætter sig fast, mens man stemmer guitaren. Præcis som når du bruger en saks til at krølle gavebåndet på julegaverne.

Du betaler og modtager per e-mail for ti lektioner, der primært er bølgeskvulp og Hammet, der jamrer over at have smidt sin telefon væk, mens han var høj på kinesisk urtemedicin. Zen-mode incoming! Konceptet kan eventuelt udvides med et specielt super, hardcore, chilled as fuck add-on modul, hvor Hammet primært er ked af, at alle i Metallica er Some Kind of Monster. Hvis bare alle kunne være venner, suk.

’Turn Up the Bass vol. 04031963’/’…And Justice for Jason’
Som den hurtige nok har regnet ud, er der her tale om en lydfil med bas til ‘…And Justice for All’. Ja, hvorfor ikke? Er der noget, Metallica-fans kan bruge tiden på, så er det at diskutere hvor bassen forsvandt hen på 'Justice'. Spoiler alert: Den forsvandt samme sted hen som Ulrichs hår, men The Memory Remains. Endelig får vi Justice for Jason! Udgivelsen kan erhverves som download, kassettebånd, braille-tekst, cd og naturligvis 33,3 RPM vinyl.

Udgivelsen består af ti numre. De ni, der tilsvarer numrene på ’…And Justice for all’, skal spilles synkront, med mindre du er til en glad gang fussions-'tallica. Hertil et ti minutter langt ekstranummer i sand dokumentarstil, hvor man hører Ulrich og Hetfield blive enige om at sable bassen, mens Hammet beklager sig over, at de ikke bare kan være venner. #Myfriendofmisery.

Madsen & Ulrichs hårpleje-serie
Der er ingen grund til at opfinde den dybe tallerken, sagde Bob Rock, da Metallica indspillede ’Reload’. Sådan er det også med merch. Nogle gange skal man bare række efter den lavthængende frugt. Den frugt er i denne sammenhæng småfedtet, lugter røget, har en høj alkoholprocent og hedder Johnny Madsen. Madsen har flot hår, Lars not so much. Johnny Madsen har en hårpleje-serie, det har Ulrich ikke. Man behøver ikke være ekspert i statistik for at udlede, at det er en direkte årsagssammenhæng. Lars Ulrich og drengene skal naturligvis have deres egen hårplejeserie. Et samarbejde med Madsen ligger ligefor, og et hurtigt bud på et navn kunne være Master of Mullets.

I forlængelse heraf kunne den amerikanske mastodont snildt udgive ’Garage Inc. – The Johnny Madsen sessions’. Med stensikre hits som ’Summer minus Season’, den samtidsrelevante ’Checkpoint US/Mex’ og ’The Ferryman’. Hetfield kunne passende adoptere Madsens legendariske jokes. Ikke mindst klassikeren: Ved du, hvorfor der er 24 øl i en kasse? Fordi der er 24 timer i et døgn! Classic alko-Hetfield – instant hit.

Sæt gang i maskineriet, og lad det gerne gå lige så hurtigt som tempoet, da det var sjovt at lytte til Metallica. Giganterne med det danske indslag er absolut ikke ene om at producere og sælge lorte-merch. Hvis du vil se mere fantasifuldt merch, kan du roligt kaste dig over denne Top 5.