Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Smittefri koncert

Updated
desinficerende

Det er blevet beskrevet, at en desinficerende spraytåge kan være løsningen for koncertåbning, men måske metalfolket har andre gode veje til afsprittet krop og sind?

Kunstner
Titel
+ Sodom + Red Warszawa + Tankard + Korpiklaani
Genre

For snart et par uger siden skrev britiske Mirror, at koncerter snart kunne blive en realitet igen, hvis blot man lod koncertgængerne gå igennem en desinficerende spraytåge. Naturligvis forudsat at afstandskrav og andre sikkerhedskrav fortsat blev overholdt.

Der er perspektiv i det, men ser man nu på metalfolket, så er noget af det, som de større dagblade godt kan lide at skrive om efter og under f.eks. Copenhell, udover hvor åbenbart overraskende blide og rare, vi er som "folkefærd", det store alkoholindtag. Så groft generaliseret og som en gennemsnitsbetragtning er vi altså allerede godt sprittet ind, når vi nyder vores metal live og helst i et overdådigt lydtryk.

Så måske sådan en tåge, der lyder helt Stephen King-frygtindgydende, er unødvendig, og vi måske selv kan klare den allerede hjemmefra?

1. ’Tror du det' for sjov jeg drikker’

Sådan spurgte Red Warszawa på albummet ’Tysk Hudindustri’. Nu giver sangen for alvor mening. Nej, det er selvfølgelig ikke for sjov. Det handler om at blive godt (af)sprittet. Det er simpelthen en borgerpligt!2. ’Vodka’

Mens Red Warszawa mener, at det er samme sag, hvad man end drikker, så er der nok en vis fornuft i, at holde det godt sprittet fra start. Korpiklaani, der også er kendt for ’Happy Little Boozer’, som er en slags træskodansende pendant til den ovennævnte danske slagsang for druk, tager med ’Vodka’ de højere procenter under kærlig behandling. 

Syng ”vodka, vodka, vodka” og hav den sejlende gang og ditto øjne klar, og du kan tage turen ind på koncertstedet direkte udenom det desinficerende bad. Det er ikke uden (gode) bivirkninger:

”Drinking is good for you. And you will feel awesome”. Måske også smittefri?3. ’The Beauty and the Beer’

Jeg har, ahøm, hørt, at der ved tilstrækkeligt indtag af alkohol kan opstå en eller anden form for magi og det køn, man sat sig for øje at charmere sig ind hos, pludselig dyrker social distancering fra én i imponerende stil. Ja, der bliver holdt afstand, vendt øjne, og sagt ”nej!”, allerede inden der er sagt ”hej…hik!”

Løsningen med at indtage lidt for store mængder øl (eller andet alkoholisk) er dog kun en halv løsning, hvis det kun er den ene halvdel af kønnene, som holdes på afstand. Fortsættes drukken herfra er der dog på den længere bane mulighed for en helgardering, for med lidt savl og bræk i mundvigen og på tøjet skulle det (igen, noget jeg har hørt) også lykkes at få den anden halvdel til at væmmes og holde god sikkerhedsafstand.

Tankard har udført samme eksperiment og tilføjet det en god gang thrash metal. Dog måske med lidt andet udfald?4. Acid Bath

Løsningen med et rask syrebad hjemmefra, inden man begiver sig til spillestedet, er måske lige drastisk nok…5. ’Napalm in the Morning’

Er du kommet helskindet igennem de ovenstående punkter, og er der alligevel stadig en sidste rest af smittefare, som kan forhindre dig i at gå til den næste koncert, så må Sodoms opfordring på banen. Det er dog en løsning, der kan vise sig lige effektiv nok. Men altså… hvis man skal (til koncert), så skal man (til koncert).