Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 – Synth Wave

Updated
0017910770_0

Ugens top 5 handler ikke om metal, og det vil vi gerne undskylde for, men der kan opstå situationer, hvor du alligevel får brug for synth wave, og derfor har vi samlet fem af de bedre navne i genren.

Forfatter

Der er tre scenarier, hvor synth wave måske er noget for dig. De hedder tåbe-scenarierne.

Du vil selvfølgelig helst høre metal, men ...
A. Du er en tåbe og har lyst til at prøve noget andet.
B. Dine venner er tåber og vil kun høre elektronisk musik.
C. Din kæreste er en tåbe, og tåben synes, at metal larmer til jeres liderlige stunder.

Scenarie A og B må du selv rode med, men C er et problem, som kræver en løsning, og igen står Devilution klar med en hjælpende hånd (nej, ikke sådan en hånd).

Men du skal være klar til at gå på kompromis og vige bort fra din ellers perfekte musiksmag, fordi problemet kun kan løses med synth wave, som er en genre for musikere, der spiller keyboards til programmerede trommer – men som egentlig også godt kan lide heavy og derfor gerne bruger solide riffs og guitarlirede soloer.

Devilution anbefaler derfor følgende heavy-erstatning-synth-wave-navne:

1. Carpenter Brut
Man kan let blive narret af coveret til ‘Leather Teeth’, og det er da også tydeligt, at franskmanden her dyrker 80'ernes æstetik såvel som lyd og derfor flittigt lader en solid elspade fylde på de meget harmoniske toner, der er poppede på samme rockende måde, som Roxette var det. Carpenter Brut har lavet remix for Ghost, og på den måde får du endnu en gang bekræftet, at det ikke er metal. Som at blive let opstemt, fordi man ser Van Damme smurt ind i babyolie på en flimrende VHS-skærm.  2. Meteor – Faceless Fighters      
Lidt mere riffet, næsten som om en Ace of Base-udgave af Rammstein leger meteor med monotone guitarklodser. Det er en smule bøvet, men også charmerende af samme grund, og det dufter af skjult petting på den neonfarvede futon under Iron Maiden-plakaten.

3. Retröxx

Det er så sjældent, man kommer forbi ungarsk musik, selvom det er et land med en meget stolt musiktradition. Retröxx er, som navnet mere end kraftigt antyder, hundrede procent fra guitarlirets største årti, og derfor bliver der driblet strenge med en vis virtuositet oven på rumklangssovsede akkorder. Til den blide elskovsstund i lædersofaen bag nedrullede gardiner og med lavalampen skruet op på hundrede.

4. Dance With the Dead
Som Carpenter Brut men bare hårdere i filten – uden at være brutalt. Men de to medlemmer, Justin Pointer og Tony Kim, har også begge en baggrund i noget metallisk, og det hører man, selvom store keyboardflader klart har overtaget. Altså lidt som at dryppe stearin på kæresten, før pisk og glohedt vaffeljern bliver en del af sexlegen.5. Gost
Nej, ikke Ghost – de staves med H, fordi de har lært at stave i stedet for at spille metal. Her er vi faktisk skiftet genre og gået over til dark synth, men det kan måske fungere som en fin overgang hen mod den farlige musik, som du i virkeligheden ønsker at omvende folk til. Her er vi nået forbi SM og hen til der, hvor der er brug for et kodeord, som I begge kan huske, når tøjklemmerne klemmer hårdt på de sjove steder.

Menu