Top 5 – Tidsrejsende metal

Axxion
Alestorm

Tidsrejser er et ofte tilbagevendende tema i heavy metal, men hvordan hænger det egentligt kronologisk sammen? Vi har sammensat en tidslinje:

Forfatter

1990: Traveler In Time – Blind Guardian


Vi skal tilbage til 1990 og Tyskland, hvor Blind Guardian er forsamlet i øvelokalet for at skrive endnu et album om elvere, konger og folk med sværd. Forsanger Hansi Kürsch har netop bedyret, at tiden måske er inde til variation, og guitarist Marcus Siepen har trukket sit tohåndssværd for at få ham til at trække forslaget tilbage, da et blåt lys pludselig bryder frem bag det ene Marshall-stack.

To lange spor af flammer blusser op på det persiske gulvtæppe, og en mand i moonboots materialiserer sig for øjnene af de to lamslåede tyskere.

Det er trommeslageren fra det ukendte band Axxion, der tager sin hjelm af og sender et olmt blik mod Hansi: “Du har stjålet vores ide, som vi får om 26 år. Du har fyldt din Jackson-bas med beriget uran og anvendt den til at flytte dig frem i vores øvelokale sekunder før, vi skulle optage vores tidsrejsende sang.”

Hansi hæver truende sin pegefinger, som stadig er ødelagt af de vabler, han har fået, efter at han droppede plekteret og begyndte at spille med fingerspidserne: “Det er løgn.”

Axxions trommeslager udbryder på tysk men med canadisk accent: “Men så lyt til dette retro kassettebånd, som vi har fået indspillet kun for at kunne trække jer i retten i Gelsenkirchen flere årtier, før vi går i studiet!”

Hansi: “Fordømt!”

2016: Axxion – Back In Time


Men knap er Axxions basker spillet til ende, før lysende kugler og lyn slår ned bag Blind Guardians kaffemaskine.

Selveste Bruce Dickinson kommer til syne. Han har en kårde i skeden, flyverbriller på og et par alt for stramme tights, som afslører en gennemsnitsstørelse penis.

“Bruce!” udbryder Hansi.

Bruce vender sig mod Axxions trommeslager: “Dig! Jeg har ledt efter jer i to årtier. Først stjæler du min notesbog i 1983, så rejser du til 1972, og så er du kraftpetervælteme mig rejst frem til 2016, alligevel. Og nu til 1990. Udspekulerede flyvske usling!”

1986: Caught Somewhere In Time – Iron Maiden


“Ja, jeg indrømmer,” siger den grådkvalte trommeslager: “Jeg kan ikke lyve for min store helt!”

Bruce trækker kården og peger på trommeslageren: “Giv mig notesbogen!”

Trommeslageren: “Jeg efterlod den i 1972.”

I det samme vælter hele væggen bag trommeslageren Thomen Stauch fra Blind Guardian, og i en sky af damp kommer først et hammondorgel og derefter en hammondorgel-organist til syne. Han spiller med dramatisk patos stykker af Bach og 'Phantom Of The Opera' (Musicalen! Ikke den med Iron Maiden. Det havde alligevel været for vildt et sammentræf).

“Uriah Heeps organist!” udbryder Blind Guardian og Bruce Dickinson i kor!

“Nemlig!” nikker organisten og river en tangent løs for at kaste den arrigt efter Axxions trommeslager: “Hvorfor skaber du splid mellem os og Iron Maiden? Hvad skulle vi med Bruce Dickinsons notesbog?”

1972: Uriah Heep – Traveler In Time


“Hvad?” lød det fra alle andre i rummet (De fleste på tysk, men en enkelt på engelsk).

Axxions trommeslager gik i knæ og løftede tryglende hænderne mod organisten og Bruce Dickinson: “Men jeg ville bare inspirere Uriah Heep til at skrive en sang om tidsrejser inspireret af den, som Iron Maiden skrev et årti senere – så vi i Axxion kunne skrive en tidsrejsehymne inspireret af dem. Derfor stjal jeg Bruce Dickinsons notesbog og gemte den mange år i Uriah Heeps tourbus. Men da jeg ankom til 2016 for at skrive vores tidsrejse-sang stod Blind Guardian foran vores tidsmaskine i færd med at sabotere den. Fordi de ville forhindre min første tidsrejse, fordi de ikke ville have Uriah Heep til at inspirere Iron Maiden – fordi Blind Guardian ville være først med en tidsrejse-sang!”

“Jer!” Bruce og organisten knyttede deres næver mod tyskerne.

"Os," svarede Hansi.

"Hvorfor skrev I ikke bare jeres sang, rejste til 1300-tallet og gjorde det til en mørk middelalder-kendt vise for barder og godtfolk? Det havde været meget lettere!"

Bag dem lød et brag. Døren blev sparket op. Fem pirater i kilt flyøj ind på svævende skateboards.

“Yo ho! Fem mand på en død mands Delorean!” brummede den forreste pirat med munden fuld af daggert."

“Hvem er I?”

“Vi kommer på en storm af øl,” gnæggede samme pirat og viste sine guldtænder.

“Ved Jolly Roger! I må være Running Wild,” sagde Bruce Dickinson.

“På ingen måde. Vi er så skotske som Loch Lomond og Sean Connery,” hvæsede piraten og hvæssede sin keytar: “Og vi er kommet gennem tid og rum for at hærge og plyndre og slås med vikinger.”

“Men leder I så ikke efter Amon Amarth?” Organisten spillede diskret ‘Du Gamle, Du Fria’ i baggrunden.

“Nemlig! De fæle svenskere.”

“I er rejst for langt tilbage i tiden, og til det forkerte land.

“Ved Barbarossas skæg!” skumlede piraten: “Så er vi i tidsnød nu.”

I en sky af whiskeystøv forsvandt de brave skotter.

2011: Alestorm – Back Through Time


“Sikke en redelighed,” sagde Bruce Dickinson.

“Åh ja.” Hansi Kürsch nikkede samtykkende.

“Hvis jeg bare kunne skrue tiden tilbage,” sagde Axxions trommeslager.

Hansi Kürsch smilte saligt: “Ja, bare et år tilbage til den bedste tidsrejsesang af dem alle:

1989: Cher – If I Could Turn Back Time (bobler)