Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Top 5 - Trommeslagere, der skred

Populær
Updated
Top 5 - Trommeslagere, der skred

I anledning af In Flames-trommeslager Daniel Svenssons exit i weekenden ser vi nærmere på fem trommeslagere, der ikke blev fyret, men som selv skred fra deres bands.

Kunstner
Fotograf
Jacob Dinesen

1. Dave Lombarbo (Slayer)
"Slayers heftige stikmand har forladt bandet, ikke blot én, men to gange. Der er lidt kontroverser om, hvorfor han smuttede den seneste gang, men de fleste spekulerer i, at Kerry King og Tom Araya ville have en større procentdel af kagen, end de syntes, Lombardo skulle have. Siden har han holdt lav profil og spillet med sit projekt Philm samt med supergruppen Fantômas."2. Mike Portnoy (Dream Theater)
"Stifter og mangeårigt medlem af Dream Theater, Mike Portnoy, forlod i 2010 sit band, fordi han vistnok syntes, at det var sjovere at turnere med Avenged Sevenfold. Han havde vist også regnet med, at Dream Theater så ville tage en lille pause, nu hvor han jo ikke var til rådighed. I stedet fortsatte de ufortrødent, og Avenged Sevenfold vippede senere Portnoy ud af vagten igen, da dramaet omkring ham og hans gamle band overskyggede deres eget virke, syntes de."3. Phil "Philthy Animal" Taylor (Motörhead)
"Uden det store spektakel forlod Phil "Philthy Animal" Taylor i 1984 Lemmy og Motörhead. Han kom dog med igen tre år senere for blot at blive fyret i 1992, efter sigende på grund af sjusk. Vi hylder dog ikke desto mindre den gale herre, selvom svenske Mikkey Dee nu også gør en fortrinlig indsats nutildags."4. Igor Cavalera (Sepultura)
"Igor Cavalera blev tilbage med Sepultura, da Max Cavalera forlod bandet, efter at de fyrede deres manager, som tilfældigvis var Max' kone. Brormand Igor tog yderligere ni år med Andreas Kisser & co., inden har besluttede sig for, at nu var det nok. Kort efter dannede han Cavalera Conspiracy med broderen, og siden er han næsten blevet lige så god som Max til at bagtale sit gamle band."

5. Trivett Wingo (The Sword)
"Da The Swords succes så småt blev større og større, navnlig med 'Warp Riders'-albummet, forlod Trivett Wingo pludselig Texas-bandet. Han forklarede senere, at han ikke kunne forene sig med livet på turné og var begyndt at få angstanfald, inden bandet drog på landevejen. Ærgerligt, for siden Wingos exit er det musikalsk gået ned ad bakke for kvartetten, der hyrede den hårdtslående Jimmy Vela III, der imidlertid ikke har nogen sans for det groove, der kendetegnede The Sword i sin tid."