Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Opsamling på old skool: Manowar

Populær
Updated
Opsamling på old skool: Manowar
Overvejende positivt at glane Manowars nye seks timers dobbelt-DVD, mener Casper Villumsen. Hvis en DVD kan få en deserteret Manowar fan til at støve de gamle cd’er af og smide dem på anlægget igen, så må der så sandelig være tale om en effektiv dvd?

Jo, tak. I min verden er musik-DVD'er for det meste overflødige, men jeg må tage hatten af for verdens (måske) største kliché af et heavynavn, for det her er kvalitet.

Det primære i denne dobbelte dvd med en spilletid på godt seks timer, må være showet fra Earthshaker festivalen 2005, som de gamle, garvede, læderklædte liderbukke headlinede. Filmet i HD med 27 kameraer, et sublimt lysshow, en glimrende lyd og så specielle ting, som samtlige Manowar medlemmer på scenen samtidig og et 200 personer højt kor og orkester. Jo, det var en speciel aften for bandet og dets fans.


Fyldigt ekstramateriale

Undertegnede så Manowar i KB-hallen for nogle år siden. Det var lidt af en fuser, men her på DVD leveres varen med alle de fedeste numre repræsenteret – og selvfølgelig med alle bandets vanlige stunts, ja kald det bare klicheer. Der bliver kørt til og fra scenen på Harley’er et par gange, der er bimbo-tøser og masser af attitude og ”we are brothers of metal”. Stadig Manowar.

Ekstra materialet på disc 1 indeholder lidt info om nogle ting, der sker undervejs i showet. Og blandt andet en forklaring på hvorfor den obligatoriske bassolo mangler. Her skal man tage producerens kommentarspor med, ellers giver det ingen mening.

Disc to indledes med en halv times "Bag-om-showet", lige fra den indledende planlægning til soundcheck. Det er filmet i god kvalitet og er bestemt underholdende. Herefter begynder kvaliteten at variere. Der bringes materiale fra Manowars tre dages fan konvention, hvor fans fra hele verden kunne mødes sammen med deres helte. Værst i dette er en lang sekvens, hvor der kæmpes med sværd på en scene i en nørdet rollespilskamp til Manowars musik, endda blot taget direkte fra cd. Spol frem!


Guitarklinikken styrer

Bedst på disc to er guitarklinikkerne, hvor sympatiske Ross the Boss gør sig mest interessant, da han blot er glad og fyrer riffs af, mens de senere guitarister ikke kan dy sig for at lire lidt rigeligt. Men også en Q & A mellem fans og Manowar er interessant og må være guf for en fan.

Nogle ting vil man måske ikke se igen og igen, men det giver et godt indtryk af hvem og hvad Manowar er og står for. Live-showet tåler flere gensyn, gerne med venner og masser af øl, og et smil på læben, når klicheerne er bedst (læs: værst!).

Disc 1: 10
Disc 2: 8

Kunstner
Titel
The Day The Earth Shook
Distributør
Karakter
4