Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Populær
Updated
Ugens Monsterdrøn
Volbeats DVD fra succesåret 2007 er et sikkert monsterdrøn i 2008, mener Kong Kent. Vi behøver vist ikke komme nærmere ind på hvor stort et år 2007 var for Volbeat? Det står skrevet på denne dobbelt-dvd, så vi går direkte i flæsket på udgivelsen. For det er, kan jeg allerede nu afsløre, en herlig en af slagsen. På alle måder.

Det er en dobbelt-dvd men sælges til én cd’s pris, hvilket er første cadeau til bandets fans.

DVD 1 indeholder 19 live sange fra forskellige steder i Danmark og Europa. Lige fra Markthalle i Hamburg, over Wacken Open Air, Summer Breeze, With Full Force og til Store Vega i København, Volbeats hjemmebane. Alle sange er filmet professionelt og DVD'en giver en rigtig god fornemmelse af hvordan det er, at overvære en Volbeat koncert. Lyden er, ligesom billedet, også helt i top, og man kan vælge mellem et almindeligt stereosignal og et fuldt digitalt Dolby 5.1 surround lydspor.

Der er ydermere en håndfuld musikvideoer på første skive, samt et galleri af såvel band som fans. Endnu en cadeau til deres fans. Undertegnede er sågar at finde i dette galleri, knipset mens jeg selv er gemt bag mit kamera i et forsøg på at forevige Volbeat på Wacken i sommer (tak, Jacob!).

DVD 2 er en dokumentarfilm. På omkring to timer kommer vi vidt omkring i Volbeats univers. Lige fra hvordan det hele startede, til hvem, de har med på turnè og om bandets management. Vi kommer også ind under huden på de enkelte bandmedlemmer, og får serveret lidt af deres personligheder og hvad de går og sysler med i fritiden. Der er ikke sparet på detaljerne, og det er med til at servicere deres fans endnu engang.

For denne udgivelse er nærmest perfekt. Mens nogle anmeldere mener den dokumentariske del er for lang, synes jeg den rammer sømmet lige på hovedet. Alt for mange gange er vi blevet spist af med korte, uengagerede dokumentarfilm på en medfølgende DVD til et bands seneste studieudgivelse. Her er der kræset for detaljerne, og det er lige præcis det ægte fans gerne vil have.

Her får de det, hvorfor jeg ikke kan andet end at kvittere med end tæt på højeste karakter. For der er det hele, her: En lang koncertdel, alle deres musikvideoer hidtil, et billedgalleri og en udførlig dokumentarfilm.

Kan man forlange mere? Nej!

Kunstner
Titel
Volbeat – "Live: Sold Out!"
Label
Distributør
Karakter
5