Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Middelmådig gravsættelse

Populær
Updated
Middelmådig gravsættelse
Dagen derpå stemning da Entombed gæstede Pumpehuset, et døgn efter Machine Head. Svenske Entombed har efterhånden over 10 år på bagen. De har opbygget en solid fanskare verden over, og har tydeligvis ikke ladet sig slå ud af, at deres oprindelige trommeslager Nicke Andersson er stukket af, og har opnået enorm succes som sanger/guitarist i The Hellacopters; en - mildt sagt - anderledes musikgenre end den Entombed repræsenterer.

Det er dagen derpå i Pumpehuset. Machine Head spillede aftenen forinden for fuldt hus, og dét er der langt fra denne aften. Men stive ”moshere” er der trods alt også en del af denne aften.

Aftenens opvarmnings-act, Disfear (hvis mandskab også tæller Entombed-guitarist Uffe Cederlund) spiller en fed form for old-school hardcore punk. Her taler vi altså Discharge med et stænk af Motörheads melodier! Det er faktisk ganske godt, og der er fart på. Dog skal det tilføjes at publikum i aften langt fra er ligeså energiske som det var tilfældet ved gårsdagens Machine Head-massakre (mindre kunne også gøre det!).


Brutal metal, langsomme lyttere

Da Entombed går på omkring klokken halv-midnat, tager det stadig folk halvanden sang at opfatte det…

Så kører den til gengæld også på brutal metal. Her er stort set hele metal-repertoiret dækket ind. Der er death metal, 80’er thrash, hidsige sorte omkvæd á la Venom og ikke mindst et par Black Sabbath-inspirerede numre! Det er egentlig opløftende at få alle disse stilarter kastet i skallen på én gang. Entombed anføres af L.G. Petrov (i dagens anledning klædt i en King Diamond t-shirt!), som rabler løs på svensk mellem sangene.

Vi får klassikere som ”Wolverine Blues” og ”Wreckage”, men alligevel er stemningen i aften en tand for tam, og uanset hvor voldsomt Entombed spiller, kan de ikke redde koncerten fra virke en anelse middelmådig.

Kunstner
Spillested
Dato
03-12-2010
Karakter
3