Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nostalgia i Midtnorge

Updated
Nostalgia i Midtnorge
Def Leppard og Thin Lizzy spillede op til den store byfest på torvet i Trondheim. Først var der et par halvsnøvlede covers af AC/DC ("Highway To hell") og Kiss ("Crazy Nights") fra et af de lokale supportbands, vist nok Pøbb to Pøbb (et sandt klasse-bandnavn for ihærdige pubspottere).

Dernæst lød sirene-introen til Thin Lizzys klassiske "Jailbreak", der for alvor blæste årets første udendørs rockfestival i gang heroppe, hvor både Judas Priest (7.6) og Iron Maiden (22.7) gæster det lokale Lerkendal-stadion henover sommeren til Trondheim Rock Festival del I og II.

Ambassadører i Rockheim

Midt på dette fine torg i rockbyen Trondheim (der også er ved at etablere Norges officielle rockmuseum "Rockheim") havde de to gamle hard rock acts fået lokket folk af huse i Midtnorge. Op imod 6000 rockfans på plads (svarer velsagtens til halvanden Valbyhal!)), hvilket fortæller en del om, hvilken stor begivenhed, det er, når udenlandske navne får moveret tourbussen de syv-otte timers kørsel videre nordpå fra Oslo.

Af samme årsag slap Thin Lizzy også fint afsted med deres en times åbningssæt, hvor guitarist John Sykes (bill. nedenfor) gør det bedste han formår med sine Phil Lynott fraseringer i rockperler som "Don't Believe a Word", "Waiting for an Alibi" og afslutteren "The Boys Are Back in Town". Og "hvert eneste minut af disse sange i aften er dedikeret til Phil Lynott," understregede Sykes fornuftigvis.

Der er sagt og skrevet meget negativt om det Lynnott-løse Lizzy, som overhovedet aldrig har formået hvad AC/DC, Black Sabbath, Deep Purple og Van Halen har gjordt med en ny stemme i line-uppet; men denne aften fungerede Thin Lizzy faktisk meget bedre end på sidste års Sweden Rock - og udgjorde et passende lydspor til de lokales nedsvælgning af halv liters dåse-øllene fra det lokale bryggeri EC Dahls til 60 norske kr. stykket.

Hverken de absurde øl-priser eller Lynotts naturlige fravær skulle forhindre en ordentlig byfest for de lokale headbanger-bønder, og tre 15-årige gutter, der havde været i byen for at spille fodboldkamp, for bagefter at tage den frie koncert-tur oppe i et træ lige ved torvet, udtalte bagefter i den lokale Adresseavisen: - "Thin Lizzy var råbra!" Hvilken oplevelse venter ikke disse gutter, når de nu skal videre på musikjagt efter album som "Black Rose", "Thunder & Lightning" og "Live & Dangerous"!

På den måde havde Thin Lizzy anno 2008 ihvertfald fået gjort en uvurdelig ambassadørindsats.

Hitpræget headlinershow

Inden dette deres tredje show på den Norgesturné, der indleder Def Leppards aktuelle Europa sommertour havde frontmand Joe Eliott (bill. øv.) annonceret et hitbaseret livesæt. Og sådan blev det også her.

Def Leppard indledte således deres headlinersæt med to af de (vist nok) otte singlehits, "Rocket" og "Animal", som kom ud af deres definerende megasællert "Hysteria" (1987), der leverede en væsentlig del af lydsporet for melodiske hard rockers dengang, og desuden var det bandet, der for alvor trak tøserne til hard rock-koncerterne.

Rutinen helt på plads og Joe Eliott i tilpas kontakt med det dedikerede publikum og så var der ellers dømt rockfæst på midtnorsk. Også de helt nye numre som "C'mon, C'mon" (der viser bandets 70'er glam-inspiration) og den aktuelle single "Nine Lives" (som ikke er et Aerosmith cover) fra "Songs From The Sparkle Lounge" fik en overraskende fin respons, selvom de sange i undertegnedes øren lyder mest af uinspireret opkog af fortidens hit-triumfer.

I midten af sættet gik det mere trægt, men Def Leppard fik hevet den sikre byfæst hjem med et afsluttende fem numres dyk tilbage til "Hysteria" og "Pyromania"-kataloget. Og som i resten af sættet baseret på en sikker og solid, men langt fra gnistrende levering af materialet.

Men her handlede det navnlig om hits til folket under den herlige blå himmel, og Def Leppard leverede det de skulle, hverken mere eller mindre.

Sommerfestivalsæsonen er hermed skudt i gang, og det var altså noget særligt, at stå til en udendørs rockkoncert i slutningen af maj måned, hvor det stadigvæk var lyst, da headlinerne takkede af henimod 23.30.

Kunstner
Spillested
Dato
08-05-2024
Trackliste
Rocket
Animal
C'mon C'mon
Foolin'
Mirror, Mirror (Look into My Eyes)»
Nine Lives
Love Bites
Rock On
Bad Actress
Rocket
Hysteria
Armageddon It
Photograph
Pour Some Sugar on Me
Rock of Ages

Ekstranummer:
Let's Get Rocked
Karakter
3