Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Copenhell 2014: Utilstrækkelig bombevarsling

Populær
Updated
Copenhell 2014: Utilstrækkelig bombevarsling
Copenhell 2014: Utilstrækkelig bombevarsling
Copenhell 2014: Utilstrækkelig bombevarsling
Copenhell 2014: Utilstrækkelig bombevarsling
Copenhell 2014: Utilstrækkelig bombevarsling

Toxic Holocausts spiller thrash, der har travlt, men derfor behøvede showet nu ikke gå i gang, næsten tyve minutter før al information på tryk eller web fortalte, at det skulle starte. Det var synd, for det var et stærkt og energisk show, som flere burde have overværet.

Dato
13-06-2014
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Programmet udleveret ved indgangen sagde 14.30. Copenhell.dk sagde 14.30 (og gør det stadig i skrivende stund). Banneret ved scenen sagde 14.30. Skribenten stod kl. 14.10 på pladsen ude foran indgangen og lænkede sit transportmiddel med gedebukkestyr til et hegn, da musikken pludselig bragede i det fjerne. "Det er nok bare lydprøve, for det lyder da ret "toksisk", dét der", tænkte skribenten. Ak, kort efter hørtes en stemme, der takkede Copenhells publikum. "Man plejer ikke at holde taler til publikum under lydprøven. Shit. Nu skal tempoet i vejret."

Fra at være i god tid til fredagens første planlagte servering for denne anmelder, blev det derfor til en lidt forsinket ankomst til Toxic Holocaust, som kunne se publikum komme ilende til koncerten, og derfor havde langt flere publikummer under den hæsblæsende afslutning med 'Bitch' og 'Nuke the Cross', end tilfældet var tidligt i sættet.

Lyden sad lige i skabet

Heldigvis er Copenhell et bæst, som altid har publikum klar, så bandet var efter sigende hyldet med mosh helt fra start. Og man må da også sige, at den energiske trio indbød til morgengymnastik. Fed lyd med et fornuftigt mix mellem guitar- og basniveau og så en trommelyd med en tilpas høj og insisterende lilletromme, der tæskede de fremmødte til "dans". Ikke et øje tørt, for enten græd man over at have misset minutter af sættet eller også af fryd over, hvor godt bandets thrash metal med klare punk-tendenser klarede sig denne lidt for tidlige eftermiddag. Bandet er ikke sjældne gæster i Danmark, men til trods for den åbne himmel og det klare dagslys, så virkede det bare lige en tand bedre, end sidst denne anmelder oplevede bandet på et spillested.

En brøler af rang at bandet gik på før tid - men uanset om det var bandet selv, stage manager eller Copenhells ansvarlige, som havde lavet en fejl ved enten at gå på før tid eller glemt at melde ændret starttidspunkt ud, så endte koncerten i sejr. En anden gang skal luftalarmen lyde i god tid, før Toxic Holocaust "nuker" os!