Dårlig joke

Populær
Dårlig joke

Efter Killing Jokes overbevisende optræden på Roskilde sidste år, var der god grund til at se frem til gruppens koncert på årets Roadburn, men koncerten faldt desværre fuldstændig til jorden sammen med et højtalertårn.

Kunstner
Spillested
Dato
12-04-2012
Distributør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
1

Killing Joke vendte for et par år siden tilbage i original besætning med albummet ’Absolute Dissent’ – et rigtig solidt udspil efter talrige års træden vande og tomgang. Og på Roskilde-festivalen sidste år cementerede veteranerne så deres status som virile musikere, der bestemt stadigvæk evner at spille op til dark-punkens dans.

På trods af, at kvintettens aktuelle plade, ’MMXII’, langt fra er lige så stærk som sin forgænger, var der grund til forventninger om, at d’herrer kunne gøre festivaltjansen fra i fjor efter på førstedagen på Roadburns Main Stage. Men ak nej.

Ét var, at frontmand Jaz Colemans stemme var rusten på den skidte måde i åbnerne ’European Super State’ og navnlig ’Sun Goes Down’ (hvilket hans robotagtige trip på stedet og ”søvngængeren fra Dr. Caligari”-lighed ikke alene kunne rette op på) og at resten af bandet også virkede særdeles uoplagte i forhold til Roskilde. Men det var en helt anden bizar hændelse, der punkterede koncerten totalt.

Tåbelige Geordie


Blot efter en håndfuld sange havde guitarist Geordie set sig sur på højtalertårnet i siden af scenen, så han besluttede sig for at vælte det – formentlig i egenskab af at være aldrende punker. Men at ødelægge spillestedet 013’s backline var bare ikke noget, der faldt i god jord hos det fredelige Roadburn-publikum, som kvitterede med højlydt buhen.

Koncerten vaklede efterfølgende videre, men en publikummer var så oprevet over Geordies opførsel, at han foran scenen blev ved med at råbe og sende fuckfingre mod scenen, indtil han til sidst kastede en øl efter gerningsmanden.

Dét hidsede til gengæld Killing Jokes roadie op, så han tømte indholdet af en vandflaske i hovedet på publikummeren, inden han truende samlede et mikrofonstativ op og pegede det mod sin modstander.

Ærgerlig spænding

Geordies tåbelige opførsel (havde det været Killing Jokes eget gear, havde publikum formentlig taget det knap så ilde op) ødelagde alt, og i resten af koncerten, mærkede man en ærgerlig spændt stemning mellem band og publikum.

På et tidspunkt så det ud som om, Killing Joke overvejede at forlade scenen, men de fortsatte ufortrødent med gamle hits (’The Wait’, ’Wardance’, ’Requiem’) og nyere sager som ’Asteroid’, men det væltede højtalertårn eliminerede ethvert optræk til fest.

Til sidst syntes både band og publikum lettet, da der endelig blev sat punktum, da tonerne af ’Pssyche’ klingede ud – i sandhed en ærgerlig start på årets festival, og man skal nok ikke regne med at se Killing Joke på disse holandske festivalkanter igen.