Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En Gunslinger kom forbi

Populær
Updated
En Gunslinger kom forbi
En Gunslinger kom forbi
En Gunslinger kom forbi
En Gunslinger kom forbi
En Gunslinger kom forbi
En Gunslinger kom forbi
En Gunslinger kom forbi
En Gunslinger kom forbi

Der er ikke meget hype omkring den tidligere guitarist i Guns N’ Roses Gilby Clarke længere. Men det så nu ikke ud til at tynge ham særligt meget under koncerten på Godset i Kolding.

Kunstner
Spillested
Dato
10-03-2016
Genre
Trackliste
1. Wasn't Yesterday Great
2. Under the Gun
3. Motorcycle Cowboys
4. It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It)
5. Pawn Shop Guitars
6. Monkey Chow
7. Cure Me ... Or Kill Me ...
8. Knockin' on Heaven's Door
9. Dead Flowers
10. Tijuana Jail
11. You Can't Allways Get What You Want
12. It's So Easy

Koncertarrangør
Fotograf
Lasse Lagoni
Karakter
3

Det går op og ned i showbiz. For godt 20 år siden var Gilby Clarke guitarist i verdens den gang nok største rockband, Guns N’ Roses. I øjeblikket er han på turne i Europa med sin lille powertrio, hvor første stop på turen var på Godset i Kolding foran ca. 100 tilskuere. I Guns N’ Roses-tiden blev Clarke fragtet rundt i limousiner. Nu må han selv slæbe sine pedaler til og fra scenen.

Heldigvis så den omstilling ikke ud til begrænse Gilby Clarkes lyst til at optræde i Kolding. Han har naturligvis også haft nogle år til at vænne sig til situationen.

The Danish connection?

Det er lidt uvist, hvorfor Clarke er på denne turné. Det er efterhånden ved at være ret længe siden, at han sidst komponerede, indspillede og udgav musik. De senere år har han mest spillet live med sine to Guns N’ Roses-venner Matt Sorum og Duff McKagan sammen med skiftende gæstestjerner i bandet Kings of Chaos. Der henvises i den forbindelse til Daniel Pilgaards interview med Gilby Clarke på dette site.

Måske kan i det mindste det faktum, at Gilby Clarke begyndte sin tur her i Danmark, forklares med tilstedeværelsen af de to musikere, som bakker Clarke op på turneen.  Ud over Clarke består trioen af trommeslager Troy Patrick Farrell og bassist Ej Curse. Da jeg var lidt usikker på d'herrers baggrund, har det været nødvendigt at hive nødløsningen op ad lommen og ty til Google.

I tilfældet Ej Curse viste det sig at være en blandet fornøjelse, da det viste sig, at han, udover en fortid og muligvis også nutid i det amerikanske band Silent Rage samt et enkelt album for tyske Doro, også har poseret for Playgirl, hvilket der til alles skræk og advarsel ligger billeder af, hvor hele udstyret er blotlagt på det store www.

Troy Patrick Farrell har en fortid hos Pretty Boy Floyd og Lost Angels. Og såvel Ej Curse som Troy Patrick Farrell har spillet med Mike Tramp i det gendannede White Lion.

Såfremt de to stadig har kontakt til Mike Tramp, kunne det måske være derfor, at trioen lagde ruten omkring Danmark på vejen mod festivaljobs i England og Italien.

Good time rock 'n' roll

Under alle omstændigheder var det den helt basale rock, der ramte Kolding den 10. marts. Intet crew, intet bagtæppe, husets lydband, supportbandets gear.

Men hvad gør det! "It’s Only Rock ’n’ Roll" sang The Rolling Stones, og netop den sang fyrede Gilby Clarke så da også lige af i Kolding.

Gilby Clarke er en bedre guitarist end sangsmed. Derfor blev der også spillet en række coversange til koncerten. Det blev således til yderligere to Stones-sange i form af ’You Can’t Always Get What You Want’ og ’Dead Flowers’, hvor sidstnævnte også var at finde på Clarkes debutalbum ’Pawnshop Guitars’ fra 1994. Bob Dylans ’Knockin’ on Heavens Door’ fik også lige en omgang sammen med Guns N’ Roses-sangen ’It’s So Easy’.

Men naturligvis fik vi også nogle af Clarkes egne sange. Bedst fungerede ’Tijuana Jail’ fra debutalbummet og forrige år genudgivet med trioen på video samt ’Monkey Chow’, som Clarke skrev og indspillede sammen med Slash's Snakepit.

">

Det var et relativt kort sæt, som Gilby Clarke fik fyret af. Da de tre musikere lige var fløjet ind fra L.A., var der måske en smule jetlag i kroppen. Men det lod de sig nu ikke mærke med. Det virkede derimod ret tændte på at være ude at trykke den af. Og Gilby Clarke fik vist, at han fortsat er en herligt ukompliceret guitarist.

Koncerten var ikke en stor musikalsk oplevelse. Men man følte sig i godt selskab og blev udmærket underholdt på en ellers kedelig torsdag aften.