Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

For fanden da, det var vildt!

Populær
Updated
For fanden da, det var vildt!
For fanden da, det var vildt!
For fanden da, det var vildt!
For fanden da, det var vildt!
For fanden da, det var vildt!

Det var en måbende og nærmest lykkelig skribent, som overværede et røvsparkende Nifelheim på udendørsscenen til Metal Magic.

Kunstner
Dato
08-07-2011
Koncertarrangør
Fotograf
C.V
Karakter
666

Man kender godt udtrykket "at nå ud over scenekanten", og har man nogensinde undret sig over, hvad det egentlig betyder, så burde der ikke længere være nogen tvivl om det, hvis man overværede Nifelheims knusende show.

Bandet kom vitterligt så langt ud på scenekanten, at det fra et par rækker bagude nærmest så ud, som om bandet gik oven på publikum. Måske det var de mange "horn" som publikum sendte af sted mod bandet i respekt, at rækkerne af oprakte arme fik skjult, hvor scenekanten endte. Stærkt så det i hvert fald ud.

Metal-livsstilen

Fredag aften på Metal Magic Festival fik man en lektion i hvad heavy metal egentlig går ud på. På scenen stod de superdedikerede og -passionerede tvillingebrødre - Erik og Per Gustavsson aka. Tyrant og Hellbutcher - som med overskæg, svenskergarn og skaldet isse samt tonsvis af nitter leverede et vanvittigt show med en utrolig power og energi. De var dog ikke alene om det: det var en bandpræstation uden lige.

Nifelheim spiller black metal - lidt som den vej Venom og en overgang Bathory gik - men med nogle fantastiske guitarmelodier i et fræsende tempo. Speed metal ser man også tit som genrebetegnelse for svenskerne. Under hele showet var næven knyttet på Hellbutcher, der havde et rasende glimt i øjet, men det var kun for at kunne levere sit yderste, for fansene på de forreste rækker blev ikke udsat for had. Nej, her blev trykket næver og vist masser af hengivenhed. Noget som ikke kom bag på nogen, da man hele dagen faktisk havde haft mulighed for en hyggesnak med brødrene, da bandet selv stod for sin merch-bod.

Det var endelig blevet mørkt udenfor, så nu var der fed lyssætning og godt med røg på scenen, så de ydre faktorer til den hæsblændende musik var helt i top. Den cirka halvanden meter høje scene blev flittigt besøgt af stagedivere - her var intet uforstående sikkerhedscrew til at stoppe legen.

Det havde dog nær resulteret i lidt tumult, da en uopmærksom stagediver hoppede højt ud i mængden uden at sikre, at folk var klar på at gribe. En person blev ramt hårdt og blev forståeligt temmelig gal og uddelte et par nyreslag inden den venlige koncertstemning trådte ind og fik sat det gode humør på igen hos begge parter.

Berusende

Fra det seneste album var 'Open the Gates of Damnation' et sikkert hit, men 'Satanic Sacrifice' fra debuten tog også kegler blandt publikum, som nu fik pladsen foran scenen til at virke lille takket være en stor iver fra alle om at komme helt tæt på de svenske satantilbedere.

Tiden fløj af sted, og kroppen blev fyldt med endorfiner i en beruselsens glæde over en fantastisk koncert og et af de mest tændte bands, der længe er set. Tusind tak Nifelheim, det var "så jävla gött"!

En diabolsk god koncert, der vil blive husket længe.