Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Fra musikkens mørkekammer

Populær
Updated
Fra musikkens mørkekammer
Fra musikkens mørkekammer
Fra musikkens mørkekammer
Fra musikkens mørkekammer
Fra musikkens mørkekammer

The Psyke Project ramte mesterligt både det tunge og det poetiske i musikken.

Spillested
Dato
28-01-2011
Distributør
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
5

Med cirka ti år på bagen er danske The Psyke Project efterhånden et velbeskrevet blad fra dansk musiks mørkekammer, og med en dunkelpunket tilgang til hardcoren har det formået at ramme nogle ganske poetiske lag i musikken, som burde belønne kvintetten en større berømmelse, end den har.

Lille og vågen


Men pyt, nu er det ikke størrelsen, det kommer an på. Faktisk kan det være en publikumsfordel at bryde sig rigtig godt om et mindre band, da man får kvalitet billigt, og nærkontakt til orkestret, og det var præcis hvad bandet leverede, og hvad rammerne gjorde muligt.

På Husets lille scene leverede Psyke Project nemlig en mindeværdig oplevelse, der nåede ud i vildskabens kanter uden at det gik ud over de mange vemodige nuancer, musikken rummer. Numrene var både noget af det ældre, nogle fra mesterværket 'Dead Storm' og et nogle eksempler på hvad fremtiden byder på, i samarbejdet med As We Fight i det projekt, der hedder 'Ebola'.

Sidstnævnte numre var bestemt ikke uefne, men som med resten af bandets musik var de ikke let tilgængelige - pop er det sgu ikke - så flere lytninger vil der nok være brug for, førend tommelfingeren endeligt bliver vendt op eller ned, men det tyder godt.

Fortroligt

Kontakten til publikum kunne ikke blive andet end nær, da der bestemt ikke er meget plads i Huset. Stemningen var da også helt fortrolig, i mere end én forstand, da folk næsten stod på scenen, og fordi numrene for de flestes vedkommende var velkendte. Forsanger Martin Nielskov virkede i hvert fald oprigtigt glad og taknemmelig, da det hele var overstået og man skulle som tilskuer være et skarn, hvis man ikke havde det på samme måde.

Læs desuden anmeldelser af to af aftenens andre bands, The New Low og Blood Label HER!

Menu