Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Græske guitargenier

Populær
Updated
Græske guitargenier
Græske guitargenier
Græske guitargenier
Græske guitargenier
Græske guitargenier
Græske guitargenier
Græske guitargenier
Græske guitargenier

Guitaristen Gus G. fra Ozzy Osbournes band bød på en lektion i blæret lir på spaden, og den unge græske rockstjerne gjorde det med fin balance uden at overdrive for voldsomt. 

Kunstner
Dato
07-06-2013
Trackliste
1. Wall of Sound
2. Head Up High
3. Destination Forever
4. Few Against Many
5. World on Fire
6. Guitar Solo
7. The Fire and the Fury
8. Till the End of Time
9. Losing My Mind
10. Mercenary Man
11. Maniac
12. Falling to Pieces
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det sker ofte på festivaler, at de mindre navne sejrer over de gigantiske hovednavne. I år var ingen undtagelse, idet græske Firewind leverede en af festivalens bedste koncerter tidligt fredag eftermiddag.

Grundlægger og lead-guitarist Gus G. er dog unægtelig vandt til at spille på senere tidspunkter, når han håndterer spaden for Ozzy Osbourne. Den 32-årige græker er som bekendt manden, som har ført Zakk Wyldes arv videre for ”The Prince of Darkness”. Den tunge arv, som legenden og guitargeniet Randy Rhoads grundlagde præcis samme år, som Gus G. kom til verden.

Nu er grækeren næppe reinkarnationen af Rhoads, men man forstår sagtens Ozzy Osbournes beslutning. Den unge græker spiller fuldstændig formidabelt

Dansk sanger?

Musikken varierer mellem klassisk power metal og til tider en lidt hårdere retning i stil med finske Children of Bodom.

Efter længere tids problemer med bandets sanger, stod den ganske kompetente – og angiveligt danskfødte - Kelly Sundown i spidsen. Med glimrende skrig, røst og falsetstemme komplementerede han på glimrende vise musikken, uden at vokalen blev påtaget. Bedst forstod han dog at fylde sin rolle ud som den anonyme sanger, hans rolle er i bandet.

Opvisningsshow

I centrum står Gus. G. som den altoverskyggende frontfigur, der sammen med den yderst velspillende guitarist og keyboardspiller Bob Katsionis, styrer showet. De to leverede imponerende opvisning i guitar-lir med licks, shredding og tapping og alt, hvad guitar-manualens A-B-C ellers byder på. Blærerøvs-niveauet tog måske lige overhånd, da Gus G. spillede løs på gribebrættet, mens han drak af en flaske vand i sin anden hånd. Og Katsionis smed et håndklæde over tangenterne og spillede løs, når han da ikke på samme tid spillede solo på både keyboardet og guitaren!

Publikum strømmede til

Timingen sad alligevel godt i skabet, så de overlegne lektioner ikke fjernede al fokus fra musikken og resten af bandets medlemmer. ’The Fire and the Fury’ var en tung satan, hvor grækerne gik Slayers ’Hell Awaits’ i bedene, og nummerets variation virkede som en fin afstikker fra resten af sættet.

’Mercenary Man’ endte som koncertens kedelige indslag, inden de svenske – og letpåklædte - piger blev hyldet af Gus. G., der med sit rock star-udseende sikkert nemt kunne slæbe en håndfuld af de blonde tøser med hjem på hotellet. Der gik bestemt græsk charmør i den med det efterfølgende nummer ’Maniac’, som oprindeligt er skrevet R&B-musikeren Michael Sembello.

Efter en time ringede klokken ud efter ’Falling to Pieces’, som lukkede den græske guitarskole. Bandet stod som på stribe som vaskeægte og omfavnende rockstjerner, der bukkede for publikum. En time tidligere stod der ikke mange foran scenen. Det gjorde der ved afslutningen, da folk som koncerten skred frem var strømmet til. Det siger en del om niveauet hos bandet, som havde passet glimrende ind i programmet på årets Copenhell.