Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Havefest i fin stil

Populær
Updated
Havefest i fin stil
Havefest i fin stil
Havefest i fin stil
Havefest i fin stil
Havefest i fin stil

Tyske Beatsteaks forstod virkelig, hvad en festivalkoncert skal indeholde, selvom de dog burde have undladt et par ækle tyske ballader.

Kunstner
Dato
01-07-2011
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

En lille forsinkelse på 5-6 minutter må skribenten indrømme, at det blev til, så starten af Beatsteaks show blev ikke set. Og derefter skulle der måske lige bruges et par minutter på at akklimatisere sig fra Eyehategods temmelig anderledes musik.

Men da først hovedet var klar på at sanse, hvad der skete, så var det umuligt ikke at opdage, at der var fest på Arena. Og fest blandt publikum. Især i kraft af frontmanden Arnim, den bøllehat-klædte sanger, som lejlighedsvis endvidere fandt en venstrehåndsguitar frem som supplement til de andre guitaristers toner. Han var simpelthen i en klasse, som vi måske bedst kender herhjemme fra Jesper Binzers velmagtsdage. Det var som en hyggelig havefest til Grøn Koncert og et meget formstærkt DAD.

Der var ture ned i "graven" for at hilse på publikum, og så var der ture ud publikum. Bogstavelig talt. Fans fik simpelthen til opgave at holde så grundigt fast i sangerens ben, at han kunne stå oprejst og fra ca. 2 meters højde kigge ud over publikum – samtidig med at han sang videre, naturligvis. Det blev så afsluttet med det, som ellers var forbudt for publikum: en crowdsurf.

Fest og ballade

For denne skribent, var det de hurtige rockpoppede sange, som fungerede bedst. Her havde bandet folkemængden i sin hule hånd og kunne diktere dem til alt fra klappen, sang og til dans. Konstant blev der skiftet til nye spændende guitarer eller keyboard/sampling – ja, der blev faktisk samplet lidt fra en Slayer-sang. Måske lidt i tråd med sangerens længere tale om Iron Maiden, som han var stor fan af.

Men der var lige de ballader på tysk… Her var det som regel en af bandets guitarister som tog leadvokalen. Der var tydeligvis noget i disse par sange, som levede lidt for godt op til danske fordomme om tysksprogede popsange. Banalt, naivt og kedeligt. Heldigvis var frontmanden god til hurtigt at kaste endnu en kævle på bålet, så festen ikke skulle dø med en ballade. Og der blev naturligvis sluttet af i et fornuftigt tempo, så det kun bliver en kritisk anmelder, som husker balladerne som en slem omgang ballade.

Hør Beatsteaks fra koncerten herunder:

Menu