Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Højt norsk bundniveau

Updated
Højt norsk bundniveau

Malmö Festival var tirsdag aften vidne til en lettere rutinepræget og sloppy Kvelertak-koncert,  der alligevel ikke var så ringe endda.

Kunstner
Dato
20-08-2013
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Henrik Reerslev (arkiv)
Karakter
3

 

Solen var gået ned, og mørket havde sænket sig over Posthusscenen. Nærmest på slaget 22:00 lød tonerne til ’Åpenbaring’, og frontmand Erlend Hjelvik kom på scenen med sin prægtige uglekrone. Herefter fulgte, som på Roskilde og for den sags skyld sidst Kvelertak besøgte Malmö, ’Spring Fra Livet’, ’Mjød’ og ’Fossegrim’. Men modsat såvel Roskilde som KB var eksekveringen ikke efter vanlig standard.

Trommeslager Kjetil Gjermundrød virkede presset og lavede mange elementære fejl. Hans medspillere gav ham koncerten igennem da også gentagne forvirrede blikke. Oveni spillede lyden bandet et gevaldigt puds. Ikke nok med, at Kvelertak ligesom The Bronx var ofre for svenske dB-regulativer. Man blev også, som mit følge og jeg kom til at tale om, i tvivl om, om man overhovedet vill overhovedet kunne høre, hvad der foregik, hvis ikke man kendte numrene i forvejen?

Ikke desto mindre gik nordmændene ufortrødent til stålet, og der blev som sædvanlig ”mellembanget” (altså det bang, hvor man kun banger på 2 og 4), kastet rundt med instrumenter og crowdsurfet på livet løs. Scenetiden blev ikke spildt med unødig tant og fjas. I stedet fik et tilsyneladende veloplagt publikum fuld valuta for alle pengene (selvom det var gratis) med det allerbedste fra Kvelertaks repertoire.

Det kan dog undre, hvorfor bandet insisterer på at have afslutningsnummeret fra den seneste plade, ’Kvelertak’, som afslutningsnummer live også. Sat op mod bandets vel største hit ’Blodtørst’ har ’Kvelertak’, selvom det på papiret er et mere lyttervenligt nummer, slet ikke samme kvalitet og hitpotentiale og ej heller tilnærmelsesvis samme opbakning fra publikum.  

Hvorom alting er, så spillede Kvelertak langt fra deres livs koncert, men ikke desto mindre spillede de på et niveau, som mange andre bands kun kan drømme om. Kvelertak viste med andre, hvor enormt højt et bundniveau de besidder, og det var slet ikke så ringe endda.

Menu