Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF’22: Erfaring fornægter sig ikke

Updated
Illdisposed-5-12-1667813702
Illdisposed-4-9-1667813730
Illdisposed-78-1667813710
Illdisposed-7-81-1667813717
Illdisposed-2-94-1667813720
Illdisposed-3-78-1667813723
Illdisposed-6-55-1667813727

Illdisposed gæstede Aalborg Metal Festival 2022 og gav en af de koncerter, som kun Illdisposed kan give. Et af højdepunkterne om lørdagen.

Kunstner
Dato
05-11-2022
Trackliste

1. Sense the Darkness
2. Weak is Your God
3. Throw Your Bolts
4. I Believe in Me
5. Dark
6. A Frame of Mind
7. Flogging a Dead Horse
8. Memories Expanded
9. The Hidden Ache
10. Vesuvio
11. Submit
12. Purity of Sadness
Koncertarrangør
Fotograf
Neil Poulsen/Min By Nyt
Karakter
4

Vi har snart ikke tal på hvor mange gange, vi har set og anmeldt Illdisposed. Kun sjældent har vi givet middelmådige karakterer. Lørdag aften på Studenterhuset i Aalborg viste Bo Summer og resten af bandet os, hvorfor det typisk ender med gode karakterer.

For erfaring fornægter sig bare ikke. Illdisposed har gæstet de skrå brædder i ind- og udland siden midten af halvfemserne. Denne anmelders første koncert med bandet var på det nu hedengangne spillested Sysseltinget i Hjørring tilbage i netop halvfemserne. Siden har vi set dem et utal af gange, både herhjemme og eksempelvis på Wacken Open Air. Den rutine, Bo Summer, Jacob Batten og resten af Illdisposed har opbygget gennem årtiers liveoptrædener skinner med al tydelighed igennem sådan en lørdag aften i Aalborg.

Som sædvanlig går de på til båndet med Depeche Mode, hvor sangen ’To Have and to Hold’ afspilles. Lige så snart den er slut, åbner dødsmetallen sig.

Godt nok konstaterer Bo Summer tørt, at bandet spiller tidligere og tidligere og det måske er en seniorpolitik fra arrangørernes side, men når først bandet sætter stikket i og åbner koncerten med ’Sense the Darkness’ er der ingen pensionisttilværelse at spore hverken på scenen eller i horisonten. Illdisposed er kommet for at spille!

Publikum er kommet for at headbange, og således gør begge parter det, de alle dage har gjort. Kommer med festen. Moshpitten åbner sig med det samme og da de kommer til numrene ’I Believe in Me’ og ’Dark’ fra ’1-800-Vindication’ koger Studenterhuset. Illdisposeds dødsmetal fungerer perfekt. Det hjælper bestemt også, at lyden bare lige er et niveau over hvad vi ellers har fået på Aalborg Metal Festival 2022. Deres lydmand fortjener lige et klap på skulderen, for det gik rent igennem da de når til numre som ’Vesuvio’, ’Submit’ og den afsluttende ’Purity of Sadness’, hvor Aalborg Metal Festival fik deres største moshpit overhovedet.

Det var som om publikum godt vidste, at dette var sidste sang. Det gjorde de jo sådan set også, for det havde forsanger Bo Summer fortalt dem. Så det sidste blev vredet ud af endnu en opvisning af det, der utvivlsomt vil gå over i historiebøgerne som dansk dødsmetals største band. Det er muligt Summer selv synes han er oppe i årene og fødselsattesten siger, han har rundet de 50 år, men når man ser bandet gå på scenen, så kan de bare noget som kun ganske få danske bands kan. Man skal opleve det for at forstå det.

Det gjorde tilskuerne på Aalborg Metal Festival i år. De er et stensikkert hit på enhver festival. Godt nok mindede setlisten og dens fokus på 'Submit' meget om det, vi oplevede på selvsamme festival for et år siden og på Metal Magic forrige sommer, men når man leverer det, som Illdisposed gør, så er det svært ikke at lade sig rive med.