MMF 18: Venlig og nydelig doom

MMF 18: Venlig og nydelig doom

Altar of Oblivion beviste på Metal Magic Festival 2018, at der er liv i den danske doom metal-scene.

Dato
13-07-2018
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Altar of Oblivion har efterhånden været på den danske metalscene i nogle år. I år gæstede bandet endnu en gang Metal Magic. Det skete med en koncert, der var rigtig god, uden at den dog vil gå over i festivalens historie.

Men Altar of Oblivion har et godt greb om doom-genren. Bandet betegner selv stilen som epic doom metal, og i dette tilfælde kommer den storladne betengelse til sin ret. For selv om bandet endnu har et stykke at gå for at leve op til inspirationskilder som Candlemass og Black Sabbath, så fremfører bandet nogle udmærkede atmosfæriske sange.

Indimellem er det hele dog lidt for nydeligt og venligt. Der kunne godt være lidt mere kant og brutalitet i sangene. Bandets sange fungerer dog generelt udmærket, når de slæber sig af sted i adstadigt doom-tempo. Men det bliver faktisk endnu bedre, når der fra tid til anden skrues lidt op for tempoet.

Bandets guitarharmonier mellem Martin Meyer Sparvath og Jeppe Campradt sidder sikkert og giver musikken et flot atmosfærisk udtryk. Den største overraskelse ved bandets optræden på årets Metal Magic Festival var dog forsanger Mik Mentor. På Altar of Oblivions studieindspilninger har Mentors vokal ofte lydt en anelse anstrengt. Men ved weekendens koncert holdt stemmen fin, og Mentor fik givet en fin prøve på sin vokale kunne og sin rolle som frontmand for et af Danmarks bedre doom metal-bands.

Alt i alt kom Altar of Oblivion godt igennem deres timelange koncert. Det var derfor også fortjent, at bandet høstede store bifald fra det fremmødte publikum.