Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nostalgisk slutning på turné

Populær
Updated
Nostalgisk slutning på turné
Nostalgisk slutning på turné
Nostalgisk slutning på turné
Nostalgisk slutning på turné
Nostalgisk slutning på turné
Nostalgisk slutning på turné
Nostalgisk slutning på turné
Nostalgisk slutning på turné

Headbangers Ball Tour takker af med gode og korte koncerter med Raunchy, Hatesphere, Dawn Of Demise og Mercenary, der tog bandets grundlægger Kral med på scenen.

Kunstner
Titel
+ Hatesphere + Dawn Of Demise + Raunchy
Dato
05-12-2014
Koncertarrangør
Fotograf
Kent Kirkegaard Jensen
Karakter
3

Fredag d. 5. december 2014 vil gå over i historien for de, der har fulgt Mercenary gennem mange år. På denne sidste Headbangers Ball Tour valgte de nemlig at fejre 10-året for deres plade '11 Dreams'. Ikke nok med det. De tog også bandets grundlægger Henrik 'Kral' Andersen med op på scenen til showets to sidste numre.

Først var det dog Raunchy, der åbnede hele aftenen med deres moderne metal og samtidig fik introduceret publikum for deres nye, amerikanske forsanger Mike Semesky, der med det samme fik pustet liv i Studenterhuset i Aalborg. Semesky er en rigtig frontmand, der trods sin relativt korte tid i bandet bestemt ikke var bange for at tage teten, og det klædte bandet. De havde god lyd denne aften og deres keyboards, guitarer og nye forsanger spillede godt sammen med et lige så sikkert rytmisk bagtæppe i bas og trommer. Selvom de kun havde kort tid at spille i, var det faktisk en af de bedre koncerter, denne anmelder har set med dem. Når man har god lyd, spiller godt sammen og en forsanger, der kommer ud over scenekanten med sin stemme og sit budskab, så kan det aldrig gå helt galt.

Det gjorde det heller ikke med Dawn Of Demise. De havde også en ny mand med. Det er lokale Astór Kristian Palsson, der er blevet ny guitarist i dødsmetalbandet fra Silkeborg. Astór fra Aalborg fik naturligvis en varm velkomst af publikum og gjorde det ganske udmærket. Det var dog som altid forsanger Scott Jensen, der stjal rampelyset. Med vanlig underdreven jysk humor og accent blev der inviteret på øl på Rock Caféen i Jomfru Ane Gade bagefter, og ellers forsøgte han at begrænse sine monologer qua den korte tid, de havde på scenen.  De fik luftet et par nye numre, og så røg Scotts trøje selvfølgelig på et tidspunkt. Det afslørede, at han går i Sloggi-underbukser. Du læste det her først i vores Se & Hør-sektion. Når Dawn Of Demise lukker af med 'Juggernaut' er der ikke et hoved, der står stille i salen. Dødsmetal med fuld skrald på, som vi kender den fra de kanter.

Lidt det samme kan siges om Hatesphere. De fejrer, ligesom Mercenary, også et 10-år for en plade. Det drejer sig naturligvis om 'Ballet Of The Brute', som udkom i juni måned for præcis et årti siden. De startede ud med fem numre derfra og kvitterede samtidig med aftenens første rigtige mosh-pit efter kun ét nummer. Med en ægte wall of death på den afsluttende 'The Sickness Within' fik Hatesphere også lige vist flaget her på denne afsluttende omgang af Headbangers Ball Tour, som bandet selv har været med på i flere omgange. De har bestemt spillet en ikke uvæsentlig rolle for en del af succesen. 

Sådan er det også med Mercenary. '11 Dreams' udkom d. 23. august 2004. Her 10 år senere fejrer de pladen, og Mercenary er som altid et godt band at høre live. Denne anmelder har efterhånden skrevet det et utal af gange, men det fortjener en gentagelse: Martin Buus' guitarspil er i en klasse for sig. Har man ikke oplevet Mercenary eller kender man dem ikke, så tag en koncert ene og alene for at opleve den mand med en guitar. Sammen med de melodiske soli og medrivende sange, som Mercenary har skrevet gennem årene, er det en herlig cocktail, der aldrig skuffer. Det er, som om han aldrig har en dårlig dag. 

Denne aften er Buus dog ikke ene om at stjæle lidt rampelys. For forsanger og bassist Rene Pedersen stopper efter en håndfuld sange og siger, at de har en mand med, foruden hvem der overhovedet ikke var noget Mercenary. Det var nemlig hans forgænger på selvsamme plads og instrument, Henrik "Kral" Andersen, der startede bandet tilbage i 1991. Han forlod bandet i 2006, hvorefter Rene Pedersen tog over. Kral er blevet i Nordjylland, hvor han nu helliger sig arbejdet som forsikringsagent hos AON, men på denne afsluttende Headbangers Ball Tour og med muligheden for at fejre '11 Dreams' kriblede det alligevel for meget i fingrene for at snuse lidt til savsmuldet i cirkusarenaen igen. Så et opkald blev placeret til hans gamle bandkammerat Jakob Mølbjerg, der forelagde ideen for resten af bandet. De var alle med på idéen, og nogle ture i øvelokalet senere var de klar til at give den et skud.

Det betød, at Kral blev hevet op på scenen, da der skulle luftes et par numre fra netop '11 Dreams', og den første var sangen 'Loneliness', som vi optog, og som vores læsere derfor kan nyde her:Derefter skulle de naturligvis lukke og slukke med 'Firesoul'. Når det er '11 Dreams' og Kral med som gæst, så kunne det jo ikke være andre sange, der skulle lukke ned for showet denne fredag aften. Den kan høres og ses her:Som altid er den sidste sang på Studenterhuset en fredag aften reelt kun en påmindelse om, at nu slutter den officielle fest, og så fortsætter den mere uofficielle del på Rock Caféen til ud på de tidligere morgentimer. Således også denne fredag, hvor vi dog vanen tro stopper med at rapportere. Vil man opleve, hvad der sker, når band og publikum mødes i 'Gaden, så må man tage turen til Aalborg og deltage selv. Det skuffer sjældent. 

Det gjorde Headbangers Ball Tour 2014 heller ikke. Vemodigt at skulle sige farvel til denne turnépakke, der igennem knap 10 år har promoveret dansk metal lige fra undergrundens spirende kunstnere til større bands som i afslutningsåret, hvor man valgte at fejre de bands, der var med til at skubbe navnet Danmark ud på den internationale scene. Med Kral tilbage i Mercenary på et par numre en enkelt aften var der også en snert af nostalgi over koncerten. På alle måder en god afslutning, der dog for hvert band betød nogle lidt kortere koncerter, end vi er vant til fra dem. Vi kunne fint have brugt mere tid i selskab med både Raunchy, Dawn Of Demise, Hatesphere og Mercenary. Forhåbentlig når vi det enkeltvis i fremtiden.