Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Østens mystiske metal

Populær
Updated
Østens mystiske metal
Østens mystiske metal
Østens mystiske metal
Østens mystiske metal
Østens mystiske metal

Metaltown 2009 - Dir En Grey

Kunstner
Dato
27-06-2009
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
3

Det kan ikke tages for givet, at metallens fremtid nødvendigvis skal tegnes af vesterlændinge, bare fordi de har skabt den, og derfor er det altid interessant at se, hvordan andre kulturer fortolker heavy – såvel som al anden musik og kunst selvfølgelig. Japanske Dir En Grey spiller i hvert fald fremmedartet metal, som ikke let lader sig sætte i bås. Det kan måske også være ligegyldigt og mest af alt et spil for genrefanatikere, langt mere interessant er det, om det virker.

Til tider minder Dir En Grey lidt om en eksotisk udgave af Rammstein med elektroniske inputs, men dog også med elementer af dødsmetal, og så med en lillebitte forsanger forrest. Hans vokal svinger et sted mellem growl og så en næsten yndig alfelignende vokal, der sjældent høres i metalsammenhænge – heldigvis, må man sige som udgangspunkt, men man skal vel aldrig være afvisende for en udvikling af genren, selvom denne går til en ekstrem (pæn) side.

På samme måde er sceneoptræden såvel som sangopbygningen heller ikke præget af klassisk logik, men mere af en lyst til meget bratte skift mellem indadvendte følsomme stykker, der ud af ingenting går over i et vanvittigt højt og næsten manisk tempo. Næsten som i Strapping Young Lad eller måske ophavsmandens Devin Townsends soloprojekter, men på ingen måde lige så tjekket.

Det var på engang fortænkt mærkeligt (sådan føltes det i hvert fald for denne vestlige anmelder), og samtidigt meget uorganiseret. Som om Dir en Grey bare vil tænke anderledes uden at have fundet den røde (sorte) tråd, hverken i musikken eller på scenen.

Menu