Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

RMF '11: Krigstemaet holdt endnu engang

Populær
Updated
RMF '11: Krigstemaet holdt endnu engang
RMF '11: Krigstemaet holdt endnu engang
RMF '11: Krigstemaet holdt endnu engang
RMF '11: Krigstemaet holdt endnu engang
RMF '11: Krigstemaet holdt endnu engang

Med Panzerchrist og Artillery tidligere denne dag havde krigsassociationerne måske mættet selv de mest krigsliderlige, men Hail of Bullets havde folk nu alligevel fint plads til.

Spillested
Dato
02-04-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
4

Det var "Hail of fucken Bullets" første besøg i Danmark, og da bandet gik af scenen og bagefter har talt indbyrdes om showet, så har der nok været fuld tilfredshed med oplevelsen. For publikum var fyr og flamme, og nærmest tilbad det hollandske band, som har tekster, der konsekvent handler om krig.

Martin Van Drunen i front havde masser af lovord om og til det danske publikum. Aftenen før havde bandet spillede i hjemlandet, men det var da her i Danmark, de fik lov at føle sig mest hjemme! Det var måske almindelig leflen for publikum, men begejstringen fra publikum var nu stor.

Guitarlyden var fed og fyldig og lød næsten ligeså fræsende tungt som den Dan Swanö-kreerede lyd på bandets albums. Ed Warby på trommer spillede sejt og præcist, men det så nu lidt tåbeligt ud med de der kæmpe ørebøffer, han havde på, så han kunne høre "klikket".

Der var masser af aktivitet på scenen fra hele gruppen - det var tydeligt, at det var erfarne kræfter bag denne krigsmaskine. 'Full Scale War', 'Tokyo Napalm Holocaust', 'Berlin' og så selvfølgelig den fede afslutter i 'Ordered Eastward': der var blevet plads til mange fede sange i sættet.

Pladerne har mødt nogle kritiske røster i forbindelse Martin Van Drunes vanvittige "syge hund"-vokal, men for dyrkerne af denne hysteriske og seje vokal, så måtte man desværre savne toppen af denne vildskab. Martin lød mere human og "normal" for dødsmetallen, og det betød så, at langt de fleste kunne være med.

Med modtagelsen og showet in mente, så bliver det nok næppe sidste gang Hail of Bullets aflægger besøg i Danmark, men Royal Metal Fest var først!