Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens monsterdrøn

Updated
Ugens monsterdrøn
Martin Van Drunen med det specielle og karakteristiske growl er tilbage, og han ser ser stort på originalitet på denne death metal-debut. Med Martin Van Drunen ved mikrofonen og et team af angrebslystne kombattanter fra bands som Thanatos, Houwitser og Gorefest, så kommer det næppe som en overraskelse, at dette album byder på rendyrket old school dødsmetal. Bandet har allerede fået meget opmærksomhed fra fans på myspace inden pladen her er udkommet, så det er i den grad med forventninger, at skiven sættes på.

Efter en intro sættes krigstemaet i gang med "Ordered Eastward". Et nummer i et godt tempo og med fængende riffs, der i sig selv er nok til at købe pladen. Martins vokal er speciel – der er lidt syg, gal køter over den. Men i selskab med den gammeldags riffing, så passer det fedt ind.

I "General Winter" sættes tempoet gevaldigt ned i introen, man kan nærmest høre de tykke basstrenge ramme gulvet i nedstemt ekstase. Tempoet kommer op igen og viser, at bandet trods de simple virkemidler kan være ganske afvekslende. Lyden er tyk og summende, i respekt for datidens – dvs. starthalvfemsernes – måde at gøre tingene på. Det har Dan Swanö gjort perfekt.

Der er intet nyskabende over Hail of Bullets, men alt er gennemført. Lige fra sangskrivning, lyd og det gennemgående lyriske tema om 2. verdenskrig. Solo benyttes ikke synderligt, og det savnes egentlig først, når man hører en af de få soli, da det lige skaber et dystert, melodisk lag ovenpå den tunge musik. Hør bare den fede afslutter "Berlin".

Et album der høster et 10-tal for den udmærkede, men noget rutineprægede præstation. Man falder ikke på halen over originaliteten. Men håndværket er nu alligevel fedt, rigtigt fedt.

Titel
…Of Frost and War
Distributør
Karakter
4