Sambafesten døde

Populær
Sambafesten døde

Skønhedsfejl og et småpinligt optrin fra yngre udgaver af Cavalera fik en ellers fremragende begyndelse til at trække i langdrag og blive lidt ligegyldig mod slutningen.

Kunstner
Dato
16-06-2012
Distributør
Genre
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Forfatter
Karakter
3

Max Cavalera og venner scorede tilbage i marts den her på sitet sjældne karakter 666 for seneste udgivelse ’Enslaved’, og med så stærk en skive i bagagen, burde der havde været langt mere proppet foran Hades, end tilfældet var – men nok om det, det må være de fraværendes problem. Vi andre blev fortrinligt underholdt. Ikke fordi Soulfly egentligt gjorde så forfærdeligt meget, men de spiller nu engang aldeles dansabelt svingende metal med enkle hooklines, som selv knap så store kendere (bl.a. mig) kunne forstå og være med på.

Oven i det kom de hits, alle selvfølgelig havde ventet at høre, fordi de efterhånden har opnået klassikerstatus via Cavaleras optræden med såvel dette band som Sepultura. Vi fik en fabelagtig version af ’Refuse/Resist’, ’Back to the Primitive’ og så den aldeles medrivende ’Roots’ – alle tre satte mere knald på den fine cirkelpit, som blev kyndigt dirigeret af frontmand Max.

Pinligt familiebesøg

Lige så høj en karakter som sidste album, scorer brasilianer-amerikanerne dog ikke. En lettere uoplagt trommesolo, med resten af bandet på uhørligt percussionistisk akkompagnement, og Calaveras afkom på scenen, den ene med en hæslig vokal, den anden ligegyldig, trækker helhedsindtrykket ned.

Omtrent samtidigt faldt tempoet ud af koncerten, men selvom de to indslag var hamrende unødvendigt efter en stor festivitas af veloplagt sambametal, gjorde det ikke ulykken alene. Tændingen forsvandt, og måske manglede Soulfly simpelthen flere publikumstræffere til sidst, hvor et kort Slayer-indslag med dele af 'Angel of Death' kun virkede som et ynkeligt forsøg på en sidste gang at sætte fut i det fremmødte fejemøg. Ligeledes blev Cavaleras utallige opfordringer til circle pit en anelse trættende og overgjorte. Trods en forrygende start glædede man sig ved afslutningen over, at de kun var tildelt en time.En omgang Sepultura i Soulfly-version fra koncerten fås herunder: