Skræmmende styrke

Populær
Skræmmende styrke

Heavyrock-scenens ukronede konge og pt. stærkeste sanger, Jørn Lande, triumferede sammen med sit velspillende band Jorn på The Rock.

Kunstner
Spillested
Dato
25-11-2009
Distributør
Trackliste
Road of The Cross
Shadow People
Below
We Brought The Angels Down
Stormcrow
Spirit Black
Rock And Roll Angel
The Inner Road
Man of The Dark
Tungur Knivur
Guitarsolo Tore Morén
Blacksong
Guitarsolo Tor Erik Myhre
Soul of The Wind
Trommesolo Willy Bendixen
Are You Ready (Thin Lizzy cover)
X-tra:
Stormbringer (Deep Purple cover)
Bassolo Nic Angileri
War of The World
Koncertarrangør
Forfatter
Karakter
5

Det var møgtungt. Det lød overraskende godt. Det swingede igennem. Og alle vi midaldrende heavyrockere – vi var vel et par hundrede af slagsen denne sene onsdag aften – stod med foldede arme, fadøl og vuggende hoveder og nød Københavns møde med det norske sangikon.

Og sikke et møde! The Rock er berygtede for notorisk ringe lyd, og man frygtede på forhånd, at mandens store, store, store stemme ville drukne i lydhelvedet i den sorte kælder i Skindergade.

Men, nul! Nix! Dén stemme er der ingen, der kan knække. Jørn Lande viste sin stemmes skræmmende styrke legende og overlegent.

Koncerten var den første på en større turné, som Jorn nu har taget hul på. Næsten to timers tungrock blev det til. Tungrock med klare referencer til de bands, vi voksede op med, vi gamle heavyrockere: Whitesnake, Thin Lizzy, Deep Purple, Dio og Black Sabbath. Men med Landes helt eget personlige og moderniserede touch.

En forbandet skam, at den mand ikke er slået mere igennem på verdensplan, end han er. Lidt til de uindviede: Jørn Lande blev opdaget som Whitesnake cover-sanger af The Snakes – det hold af musikere, som David Coverdale oprindeligt kørte Whitesnake med.

Den flittige – men oversete – sanger fra Norge har sunget på i omegnen af 30 album og for bands som Vagabond, Mundanus Imperium, The Snakes, Millenium, ARK, danske Beyond Twilight, Masterplan, Allen/Lande, Avantasia og Ayreon og mange flere. Med sit eget band Jorn har han udgivet syv rene studiealbum, to greatest hits og ét livealbum.

Jørn Lande er fortrinsvis kendt, fordi han synger præcis som David Coverdale – bare bedre og med større styrke.

Men på de seneste tre album har han lagt Coverdale bag sig og fundet sig selv. Jorn leverer højpotent moderne heavyrock i grænselandet mellem Dio og Black Sabbath (fra Dio-tiden) med fine stænk af Whitesnake og Thin Lizzy.

Det er tungt, det er enkelt, og det eksekveres på et meget højt musikalsk niveau. Og med en kuldegysende stærk vokal.

Turnéstarten på The Rock var en aften, hvor Jørn Lande ikke kun brugte sangtøjet, men også snakketøjet. Han var glad, i hopla og temmelig underholdende. Men som så mange andre af den gamle skole forfalder også han og hans eminente orkester til de lange og unødvendigt enerverende solopartier. Dog skal det siges, at de to guitaristers show-offs var bygget op omkring riffs og blev leveret sammen med bas og trommer. Men jeg kan bare ikke have de lange bas- og trommesoli. Så spil da for helvede hellere to sæt i stedet for ét.

Ud over dette obligatoriske koncert-pip fra undertegnede, så var Jorn-koncerten et af årets absolutte højdepunkter.

Og alle I, som ikke kender til orkestret, I kan godt se at komme i sving med at erhverve musikken – og supplér lige med de to første med Masterplan. Så er I godt hjulpet. Og i den forbindelse kan I så glæde jer over, at Lande atter er tilbage i Masterplan.