Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

SRF '15: Heavy metal maniacs!

Populær
Updated
SRF '15: Heavy metal maniacs!

Siden 1993 har Exciter ikke været samlet i det oprindelige lineup. Det blev de i april i år og på Sweden Rock var det som at være tilbage i 1983 hvor det hele startede.

Kunstner
Dato
06-06-2015
Genre
Trackliste
1. Stand Up and Fight
2. Heavy Metal Maniac
3. Iron Dogs
4. Victims of Sacrifice
5. Delivering to the Master
6. Violence & Force
7. Blackwitch
8. Pounding Metal
9. Guitar Solo
10. Beyond the Gates of Doom
11. I Am the Beast
12. Long Live the Loud
13. Evil Sinner
Koncertarrangør
Karakter
3

Efter den glædelige overraskelse med Asphyx på sidste års Sweden Rock og hvad Exciter viste sig at indeholde i år, vil det fremover fast forventes minimum én gang på festivalen at blive så begejstret, at man som minimum lige skal sidde lidt. Sådan en røvfuld viste Exciter sig at være. Nuvel, hjemmearbejdet havde også indgydet forventninger om en thrashbasker der ville noget, men Exciter er simpelthen et band der skal opleves.

Inden koncertstart var der faldet en tør bemærkning i lejren om at Exciter vist spiller lige hurtigt nok til at de selv kan følge med. Det viste sig, ikke at være en helt ueffen beskrivelse. Under koncerten havde det blot den effekt, at det gav dynamik til musikken og hist og her forsvandt et trommeslag da også og blev erstattet af et brøl fra Exciters oprindelige frontmand og trommeslager Dan Beehler, der om nogen må siges at være et ikonisk tilløbsstykke, som han nærmest sitrende på trommestolen leder og fordeler Exciters tonserthrash så overbevisende at man bare bliver revet med uden diskussion. Manglende trommeslag eller ej.

Dan Beehler (trommer/lead vokal), Allan Johnson (bas) og John Ricci (guitar) dannede Hell Razor i Ontario, 1978. To år efter skiftede de navn til Exciter og siden har de udskiftet bandmedlemmer med korte intervaller. Siden 1993 har ingen af de oprindelige medlemmer været med i Exciter på samme tid og vi skal helt frem til april i år for at se dem genforenet i denne konstellation. Ergo var koncerten på Sweden Rock også i høj grad et lille stykke historie, der får det samlede indtryk til at give bedre mening. For det var vildt fra første indtælling med trommestikkerne.

Koncerten var ikke ekvilibristisk fascinerende, men bare thrash lige som det skal være og for at fuldende tilbageblikket, spillede de kun numre fra de tre første album 'Heavy Metal Maniac' (1983), 'Violence & Force' (1984) og 'Long Live the Loud' (1985). Det var befriende på alle planer at opleve en så entusiastisk trio, der havde pakket alt gøgleriet væk og lignede nogle der både ville leve og dø på scenen, hvad sikkert heller ikke bliver usandsynligt.

Exciter er en trio der består af tre stærke mænd på hver deres måde, men det lille setup gav plads til alles egoer og attitude. Således fik John "Skricci" Ricci god tid til sine velafrettede soli og som i toppen af kransekagen sad Dan Beehler og lignede en krydsning mellem Lips og Dio, samt én der var overbevist om, at han var rockstjerne, inden nogen af dem gik med ble. Den køber vi satme!