Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Super powertrio fra Nordatlanten

Populær
Updated
Super powertrio fra Nordatlanten

Islandske The Vintage Caravan påbegyndte bandets første europæiske headlinerturné på Godset i Kolding. Hvis der skal være premierenerver og usikker optræden på førstedagen, for at resten af turneen skal lykkes, så varsler det ikke godt for resten af turen.

Spillested
Dato
04-02-2016
Trackliste
1. Babylon
2. Craving
3. Shaken Beliefs
4. Let me be
5. Innerverse
6. Crazy Horses
7. Monolitjh
8. Cocaine Sally
9. Midnight Meditation
10. Carousel
11. Last Day of Light
12. Expand Your Mind
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Karakter
5

The Vintage Caravan har alt det, der tidligere skulle til for at slå voldsomt igennem internationalt – de har de gode sange, den ungdommelige fremtoning og den håndværksmæssige kunnen på de respektive instrumenter.

Men nu er tiden ikke længere ”tidligere”, så man kan ikke spå, om The Vintage Caravan slår stort igennem. Vi må nøjes med at konkludere, at efter bandets koncert på Godset i Kolding, så er der ikke længere tale om, at bandet ”kun” har udgivet et par aldeles fremragende album. The Vintage Caravan er også et formidabelt liveband, der trods medlemmernes unge alder frembringer billeder af tidligere tiders rigtig store bands.
Med på turneen har The Vintage Caravan taget norske Tiebreaker og svenske Dead Lord. Men der er ærlig talt ikke særligt meget at skrive om Tiebreakers gammeldags hard rock eller Dead Lords twinguitardrevne Thin Lizzy-rip off. Lad os derfor alene koncentrere os om The Vintage Caravan, for de rummer det, der skal til.

Ungt band – klassisk lyd

The Vintage Caravan optræder i den klassiske trioformation med bassist, trommeslager og guitarist, der samtidig er leadvokalist. Men ikke nok med at formationen er klassisk. Det er lyden i særdeleshed også. Selv om medlemmerne i The Vintage Caravan alle er i begyndelsen af tyverne, er deres indgangsvinkel og lyd at sammenligne med den, som var fremherskende for mere end 40 år siden.

Samtidig er bandet så sammenspillet, at det virker helt utroligt, hvor tight de fremstod på første dag på turneen.

Ikke nok med at The Vintage Caravan er en trio. Bandet ligner på mange måder også som en af tidernes mest epokegørende rocktrioer, Cream med d'herrer Eric Clapton, Ginger Baker og Jack Bruce, som de huserede helt tilbage fra 1966 til 1969. Og skal vi alene se på musikken, er der i The Vintage Caravans sange mere end et lille hint til Led Zeppelin, Cactus og lignende hårdtrockende blues-/protometal-bands fra overgangen mellem 1960’erne og 1970’erne.

Godt materiale

Sætlisten var sammensat ligeligt med numre fra ’Voyage’ fra 2012 og ’Arrival’ fra 2015. Bandet lagde hårdt ud med ’Babylon’ fra ’Arrival’. Herlig koncertåbner, der som mange af bandets øvrige sange rækker bagud i tiden og samtidig inddrager noget nutidig energi.Denne heftige start blev efterfulgt af den meget klassisk lydende ’Craving’ fra ’Voyage’.Herefter gik det over stok og sten, indtil koncerten sluttede med ’ Last Day of Light’.

">

Herefter fulgte ekstranummeret ’Expand Your Mind’.

The Vintage Caravan fik i Kolding virkelig vist, at det er et band med potentiale. Og et band, som kan blive meget større, end de er.

Det ligger helt sikkert store turneer og store festivaler og venter på The Vintage Caravan i de kommende år, hvis der er nogen retfærdighed til i nutidens musikbranche.