Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Suveræne tyskere

Populær
Updated
Suveræne tyskere

Kadavar beviser, at 70'er-rock 'n' roll er alt andet end død!

Kunstner
Titel
Kadavar - Loppen - 9. november 2014
Spillested
Dato
09-11-2014
Genre
Trackliste
Liquid Dream
Living In Your Head
Doomsday Machine
Into The Night
Eye of The Storm
Broken Wings
Black Sun
Forgotten Past
Black Snake
Come Back Life
Creature of the Demon
Purple Sage
Koncertarrangør
Karakter
5

Søndag aften bød på flere lovende koncerter: Opeth, Cannibal Corpse og endelig Kadavar. Så var det jo bare lige at vælge. For mig var det ikke svært; jeg har kun hørt gode ting om Kadavars liveshows og har længe gerne villet opleve dem.

Kadavar kommer fra Berlin og er et af retrorock-bølgens allerfremmeste bands lige nu. Med to fuldlængdealbum, et split- og et livealbum siden 2012 har de erobret meget land og en fin fanskare.

Kender man ikke den berlinske trios musik i forvejen, er det ikke svært at gætte, hvilken genre de spiller, da de træder gennem døren fra backstagelokalet på vej mod scenen; de ligner allermest nogen, der lige er stået ud af en tidsmaskine på en tur direkte fra de tidlige 70'ere. De kunne ligeså godt have spillet på Woodstock dagen før som i Leipzig.

Bandet går på scenen og sparker et virkelig stærkt sæt i gang med en hårdt pumpende udgave af 'Liquid Dream'. Endnu en gang beviser Loppen, at det har potentialet til at være Københavns absolut fedeste spillested til stonerrock. Lokalet, stemningen og ikke mindst lyden er perfekt.

Under 'Doomsday Machine' groover hele Loppen med, og alle publikummer, jeg kan se fra min plads på venstre side foran scenen, headbanger med, mens trommeslager “Tiger”s hår bliver blæst vildt omkring hans hoved af ventilatorerne positioneret bag ham.

Det er utroligt, at en trio kan skabe så meget og så tyk lyd! Godt hjulpet på vej af aftenens lydmands arbejde ved knapperne.

Tre numre inde i sættet introducerer forsanger "Lupus" en ny sang, 'Into The Night,' der selvom at den lyder som Kadavars naturlige næste skridt, er af samme skuffe som resten af bandets materiale; det lyder autentisk, det er groovy, og det er ret lækkert.

Standarden forbliver høj sættet igennem, og under den egentligt sidste sang, går det op for mig, at omkring halvanden time er fløjet afsted og aftenens publikum slet ikke har fået nok. Det bliver da også til et enkelt ekstranummer, der dulmer afskedens onde en smule.

Kadavar er suveræne. Man kan sagtens høre, at de har været på turné siden starten af oktober: De er sammenspillede, groovende og ikke mindst tighte. Alt går op i en højere enhed, og der er ingen turtræthed at spore hos de tre tyskere.