Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

WOA '11: Ikke sort nok

Updated
WOA '11: Ikke sort nok
WOA '11: Ikke sort nok
WOA '11: Ikke sort nok
WOA '11: Ikke sort nok
WOA '11: Ikke sort nok

Norske Vreid holdt sig fra kontroversielle udtalelser og lod musikken føre ordet i en koncert, som havde større forhold end nødvendigt.

Kunstner
Dato
06-08-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Vi har på Devilution ved flere lejligheder henvist til Vreids 2009 show på Wacken (link), hvor bandets krigstema for alvor blev udfoldet ved at hylde en situation under anden verdenskrig, hvor nordmænd sænkede et tysk skib, hvilket betød mange tyske soldaters endeligt.

Krigen er et ømt emne for mange tyskere, så Vreid havde fornuftigt nok valgt at lade det være ved det tekstmæssige indhold om krig og død. Uagtet at bandet var særdeles velspillende, så var Party Stage ikke scenen at lade den norske black metal med sine fine rockende og rykkende tendenser spille.

"Party" er i sig selv ikke passende om nordmændene, som burde have spillet under mere dunkle forhold. Eller bare på teltscenen. Eller også skulle det ikke have været under Sepulturas show, men i stedet have været samtidig med noget i den anden af genren, eksempelvis noget powermetal. I hvert fald kunne fremmødet lørdag aften snildt have været bedre, og det ville have været i alles interesse - fra band til publikum til den lille enmands-maskine som blev ved med at flyve rundt om området under koncerten.

De fede sange fra Vreids seneste skive, som er en lille perle udgivet i år, tog sig ganske godt ud live, og de fine "blødere" nuancer med ren lyd, lød rigtig godt, men den dystre stemning gik lidt fløjten under den åbne himmel i fuldt dagslys.

Man kan få et stykke med Vreid fra Wacken herunder: