WOA '15: Tilbage på sporet

Populær
WOA '15: Tilbage på sporet

Annihilator har skuffet de sidste par gange, vi har set dem, men fredag aften lykkedes det canadierne at bryde kurven ved at give en energisk og vellykket koncert.

Kunstner
Spillested
Dato
31-07-2015
Genre
Trackliste
(Intro)
1. Suicide Society
2. No Way Out
3. Creepin’ Again
4. King of the Kill
5. Set the World on Fire
6. W.T.Y.D.
7. Refresh the Demon
8. City of Ice
9. Phantasmagoria
10. Second to None
11. Alison Hell
12. Human Insecticide
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv)
Karakter
4

Det første syn, vi mødte på Wacken, var en afslappet Jeff Waters, der fredag middag kom storsmilende ned ad trappen ved billetombytningen uden for festivalen, hvor vi stod og var ved at finde ud af, om vi kunne køre resten af vejen ind til det mudrede sengeleje.

Efter koncerten med selvsamme må det senere betragtes som værende et godt tegn på, hvad vi havde i vente. 

Annihilator har for de sidste to koncerters vedkommende ikke været det store at skrive hjem om set fra denne front. Således var de også behørigt streget fra vigtig-listen i planlægningen, men ses skulle de da, og det skulle vise sig at blive en positiv overraskelse, det så alligevel var værd at nedfælde et par ord om.

Annihilator havde pakket flightcasen med et par nyere numre og lagde ud med det endnu uudgivne 'Suicide Society' fra albummet af samme navn, der udgives senere i år, mere præcist d. 18. september. Efter lyden at dømme lader det til at blive en opfølger i samme stil som det forrige album, 'Feast', hvor der er givet god plads i lyden til Jeff Waters' tekniske snilde og groovy riffs.

Efter hitvenlige 'No Way Out' fra netop 'Feast' præsenterede Annihilator endnu et nyt nummer, inden det endelig var tid til en nostalgisk forløsning med titelnummeret fra 'King Of The Kill', der satte gang i publikum på de forreste rækker. 

Siden 2003 havde Dave Padden været bag mikrofonen, og hans stillestående, nedtonede facon fik deres koncert på Wacken i 2013 til at blegne betydeligt. Bedre var det i Pumpehuset et par måneder senere, da Padden og Waters stod i hver sin side af scenen – men allerbedst var det altså åbenbart på Wacken, da Padden var helt forsvundet. Tidligere på året sagde han udramatisk farvel efter tolv års tro tjeneste i Annihilator. 

En sprudlende Jeff Waters gav den som hundrede procent frontmand, og det gav et overskud, der kunne høres og mærkes helt ud i fingerspidserne. Jeff Waters er med rette kendt for at være en guitarist i særklasse, der inspirerede mange, da han dannede Annihilator for over tredive år siden. Også det viste sig tydeligt. 

Alt dette beviste han ved at gå i front for et spillevende Annihilator, der paradoksalt nok synes at være vokset af at skrumpe fra fem til fire i besætningen. Midt i sættet fik vi 'Alice In Hell'-baskeren 'W.T.Y.D', der for alvor satte koncerten i sjette gear, og det blev en befrielse at smide de dårlige forventninger komplet over bord og bare nyde den gode energi fra scenekanten.

'Refresh The Demon' kunne dog godt have været byttet ud med 'The Fun Palace', der lige omtrent er verdens bedste livenummer, og som derfor glimrede ved sit fravær, men førstnævnte er som regel på sætlisten, så det var, hvad man kunne forvente, og flueknepperiet skal ikke komme Annihilator til megen skade.

Herfra skal der lyde et tak til Jeff Waters og co. for at give os håbet tilbage for Annihilator, og har du lyst til at blive behørigt udslettet, er der mødepligt på Godset i Kolding d. 27. oktober. Hvis de er i samme form, som de var til den netop overståede koncert på Wacken, er der noget godt i vente.