Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ase-metal til efterårsmørket

Populær
Updated
Ase-metal til efterårsmørket
Vikingetid Dette er færingernes andet album, og igen er stilen vikingmetal med folkemusikinspiration. Produktionen er meget pompøs og alt for pæn til de numre, hvor guitaren ”trykker til”, men til de mere stille, stemningsfulde numre bliver det monumentalt på den gode måde.

Vokalen passer ikke helt ind i de hårdere numre; der er intet bid i den, og derfor falder f.eks. ”Hammer of Thor” lidt til jorden, når omkvædet er for pænt og minder om noget fra en klappevise i en børnehave. Vokalmelodierne er ikke alle steder lige catchy og stemningsskabende, som det givetvis har været ønsket, men ud af et album på en time er der naturligvis også fraser, der sidder lige i skabet.

Indslagene med sang på færøsk er meget smukke med flotte flerstemmige vokaler, og får Tyr til at skille sig positivt ud. Skivens force er, at man efter flere lyt har mange syng-med-sange. Energimæssigt er den dog ikke en topscorer, en grovere produktion ville faktisk have klædt skiven, så de stykker, drengene har headbanget til undervejs i øvelokalet også fungerede til headbang for os lyttere.

Kunstner
Titel
Ragnarok
Distributør
Karakter
3