Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ikke så skørt som lovet

Populær
Updated
Ikke så skørt som lovet
Der bydes på info om finsk tradition og tæv med ”vihta” i saunaen i selskab med Turisas. Det er velkendt, at finner kan være lidt skøre. Så når der med denne dvd loves et mix mellem det chokerende, skøre og vanvittigt underholdende, så når man næsten at tro på det.

Men faktum er at del 1 på denne udgivelse består af en dokumentar, der kun er underholdende i sjældne øjeblikke. Man får fra hvert bandmedlem historien, om hvordan de kom med i bandet, lidt om deres valg af kostume og make-up.

Set-uppet for dokumentaren er, at bandet endelig fik nogle dage i Finland efter intensiv tour-virksomhed i det store udland. Så selvfølgelig skulle det foreviges og udgives på en dvd.

Man får blandt andet en tur til en hytte under midsommer (Skt. Hans), hvor bandet hygger sig med madlavning, snaps og en sauna-tur med traditionelle tæv med ”vihta” (en slags fastelavnsris).

Der er lidt mere eller mindre interessant info om landet og dets kultur undervejs i filmen. Blandt andet får man at vide, at det anslås at Finland har 2 millioner saunaer. Og det er vel at mærke til en befolkning på 5 millioner.

Der er også lidt sightseeing med forsanger Mathias som guide. Det har man klogt nok valgt at vise i tredobbel hastighed, men det gør det nu ikke meget sjovere.

Heldigvis er der også en anden sektion på dvd’en. Og her serveres der en times live-optagelser fra de forskellige festivalshows bandet spillede i Finland den forløbne sommer.

Lyden er som sådan meget fin, men lys og effekter kunne have været federe, hvis bandet havde spillet om aftenen. Der skiftes mellem de forskellige steder, og det er derfor ikke et sammenhængende show man får, men snarere en uafhængige række live-videoer.

Som bonus er der videoen til "Rasputins" og lidt fraklip. Som fan er denne dvd sikkert udmærket, fordi man til en vis grad kommer tæt på nogle af gruppens personer og ser hvilke forberedelser, der skal til for at lave et ordentligt ”battle metal”-show.

Medlemmernes engelsk er vel som mange danskeres er, og således heller ikke så inspirerende at høre på i længden. Når der tales finsk, er der dog den service til seeren, at det er forsynet med engelske undertekster.

Kunstner
Titel
A Finninsh Summer With Turisas
Distributør
Karakter
2