Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nye vinkler på gothic

Updated
Ulrich Wolf finder spændende, lytteværdige ting i tyske Darkseed. Darkseed har været en del af den tyske Gothic-scene i mere end 10 år, hvilket måske ikke siger så meget. Men Darkseeds 6. udspil ”Ultimate Darkness” er anderledes, og kan vel ikke rigtig kaldes ægte gothic. Her krydser man tung og lidt skramlet heavy metal med dyster vokal, elektroniske atmosfæriske indspark og endda lidt flabet knallert-attitude. Det er sgu’ egentlig ret fedt.

Moonspell har ikke levet forgæves i dette univers, men Darkseed har en noget mere rocket og let tilgang til musikken end de dystre portugisere. Her kommer der fandeme gang i den i flere omgange. Musikken er ganske enkel og ligetil, men hybriden mellem heavy rock og gothic med et industrielt touch, fungerer godt som isbryder. Man får faktisk fornemmelsen af, at de seks musikere har et konstant ironisk smil på læben i samfulde 48 minutter, som skiven varer.

Selv et ganske hårdtslående nummer som ”The Dark One”, bliver mest uhygge på lykkepiller – endda med lejlighedsvis tysk vokal.
Der er noget ganske charmerende over Darkseeds ikke-dystre tungrock, og selvom man ikke rigtig tror på bandets ildevarslende intentioner som titlen antyder, så fungerer "Ultimate Darkness" godt, rent musikalsk. Også selvom den ikke er noget mesterværk.

En spændende og til tider velkomponeret sag med potentiale til mange flere køreture i CD-skuffen. Så er der alligevel liv i tysk Gothic……

Kunstner
Titel
Ultimate Darkness
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
3