Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Rundt om Spiritual Beggars

Populær
Updated
Rundt om Spiritual Beggars
Nyt udspil fra svenske Spiritual Beggars Stener-legenderne i Spiritual Beggars er tilbage med deres sjette udspil, ”Demons”. Stilen føres videre fra 2002’s ”On Fire”, men bandet har fået ny forsanger, i form af JB, som også slår sine folder i Grand Magus. Åbningsnummeret, ”Throwing Your Life Away”, ligger i musikalsk familie med landsmændene i Mustasch, og så er det ellers bare at trække håret tilbage og skrue op, mens bandet tordner igennem ”One Man Army” eller ”Born to Die”.

”Demons” er dog ikke et helt problemfrit udspil. Der er mange flaws undervejs, og albummet holder ikke helt 100 % i stil med tidligere udspil. Spiritual Beggars fungerer klart bedst, når de skruer op for tempoet og spiller hård rock, inklusive orgel og hele svineriet, hvilket ofte får dem helt op i Deep Purple-ligaen. En funky sag som ”Dying Every Day” er bestemt heller ikke værst, men der er desværre for mange klodsede - men velmente - afdæmpede numre på pladens anden halvdel.

Det er faktisk kun den ultratunge, ”In My Blood”, der stikker ud på den halvdel, men det er til gengæld også monsterfedt, og får Crowbar til at lyde som glade skolepiger. Spiritual Beggars er et band med mange facetter, de bør måske bare overveje, at satse på dem, de er bedst til.

Titel
Demons
Label
Distributør
Genre
Karakter
3