Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Soilwork - Big Stage 1, Metaltown

Populær
Updated
Soilwork - Big Stage 1, Metaltown Lydmanden på naboscenen havde dog holdt hovedet dugfrisk og gav publikum igen, hvad de manglede hos kollegaen. Omstændighederne var også bedre, og det var nærmest som om, Helsingborg-bandet Soilwork havde fået dagen til at rejse sig på ny: Solen stod på sit højeste og den energi, de seks melodiøse dødsmetallere diskede op med, frembragte euforiserende tilstande hos publikum.

Det, der første og fremmest gør Soilwork til en uovertruffen oplevelse live, er ikke så meget sangene i sig selv. Dem brydes der undertegnede sig faktisk ikke synderligt om, må man krybe til kors og indrømme. Deres klassiske metallyd og power riffs virker simpelthen tungt kedeligt i længden.

Men nuvel, live sparker de altså røv! Ikke mindst grundet forsanger Bjørn "Speed" Strid, som er en karismatisk metalperformer af format og rang. Her er en frontfigur, der formår at forene musikkens storladenhed med en hyggelig atmosfære mellem numrene, så man her og der helt glemte, at man altså stod som sild i tønde blandt 10.000 andre metalhoveder. En kombination af det bedste fra stadion- og klubkoncerter. Overraskende godt.

Kunstner
Dato
08-06-2028
Karakter
3