Soul, Slayer og sød musik

Soul, Slayer og sød musik
Anders Molin anmelder - og causerer lidt om - Nicke Royales soulprojekt The Solution. Umiddelbart har denne soulplade af helt åbenlyse årsager ingen anmeldelsesberettigelse for et metalzine som Heavyjam. Det ændrer sig dog en smule, når man ved, at der bag den motown-inspirerede udgivelse gemmer sig en svensk sangskriver kendt som Nicke Royale, forsanger i The Hellacopters og tidligere medlem af dødsensemblet Entombed.

Han har sammen med sanger Scott Morgan taget et spring tilbage til 60'erne og skabt en ganske lytteværdig plade, der på en gang lyder moderne og 40 år gammel, inklusive blæsere, kvindelig backing vokal og en dejligt afslappet feeling. Det er enkelt, fængende, godt produceret og velspillet og nok ikke for sjov at det foregående album bragte The Solution til Roskilde Festival i 2004.

En anbefalelsesværdig skive til heavyfanatikeren, der skal forføre kvindfolk i romantisk stil og som på den ene side ikke vil lukke smudsig popmusik ind i sit hjem, men på den anden side heller ikke mener Slayer er den rette vej til en kvindes hjerte - eller hvad man nu søger i den retning (spørgsmålet er så om en kvinde er den rette, hvis hun ikke kan høre romantikken i Slayer...!?).

Kunstner
Titel
Will Not Be Televised
Distributør
Genre
Forfatter
Karakter
4