Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Svensk død

Updated
KongKent anmelder svenske Grave Grave har med ”Fiendish Regression” skrevet endnu et stærkt kapitel i historien om et af de største svenske døds-metal bands. Netop Grave har gennem tiderne sendt noget tungt musik på gaden, og den nye skive er ingen undtagelse. Bundsolide riffs der tordner derudaf i et groovy tempo, og hvor man godt ved hvordan en sang skal lyde når det er dødsmetal. På sangen ”Reborn” forstår man hvorfor Grave nyder stor respekt, om end de stadig er noget undergrund her i Danmark.

Denne gang har man for første gang valgt at indspille i de legendariske Abyss Studios, hvor legenden Peter Tägtgren (manden bag Hypocrisy!!) har skruet på knapperne for Grave, og lyden er da også helt i top. Produktionen er tæt og kan kun beskrives som sublim.

Pladen varer 38:40 og er en drøngod blanding af død og black-metal. Der ligges stadig ikke skjul på det indædte had til kristendom, hvilket coveret også bærer præg af. Når den endelige version rammer gaden (sidder kun selv med advance kopi) er pladen nok lidt længere, da Grave har tænkt sig at inkludere et cover af Saint Vitus’ ”Buried At Sea” samt en genindspilning af deres egen klassiske ”Autopsied” som bonusnumre.

Jeg kan kun varmt anbefale denne skive hvis man er til dødsmetal. Der er kælet for musikken, og pladen er fyldt til randen med aggressive toner og knivskarpe riffs!

Kunstner
Titel
"Fiendish Regression"
Distributør
Karakter
4